Olin tänään kuuntelemassa esitystä e-kirjastosta ja ymmärsin, että mm sanomalehtiä voi lukea kotoa käsin. Näin ymmärrän myös HelMetin sivuilta. Siinä sanotaan:…

Kysytty
8.10.2013

Hei,

Olin tänään kuuntelemassa esitystä e-kirjastosta ja ymmärsin, että mm sanomalehtiä voi lukea kotoa käsin. Näin ymmärrän myös HelMetin sivuilta. Siinä sanotaan:
"PressDisplay tarjoaa yli 2200 sanomalehteä noin 100 maasta 54 kielellä. Kattava valikoima sisältää ulkomaisia näköislehtiä Le Mondesta El Paísiin. Palvelu on myös etäkäytössä. Kirjautumiseen tarvitset vain verkkoyhteyden ja kirjastokortin numeron."

En kuitenkaan löydä ohjetta miten pitäisi toimia.
Ulkomaisia aikakusilehtiä onnistuin lukemaan.

Infotilaisuudessa ymmärsin myös, että kotimaisia sanomalehtiä voisi lukea verkon yli. Näin ymmärrän myös kohdan E-lehtipalvuiden alla:
"Palvelu on myös etäkäytössä, mutta ainoastaan verkkopalveluna. PressDisplayn etäkäyttölisenssejä on tällä hetkellä 27 kappaletta. Tämän enempää etäkäyttäjiä ei voi olla palvelussa samaan aikaan kirjautuneena."

En vaan ymmärrä miten pitäisi toimia. Press Readeristä löydän kyllä kotimaisia lehtiä, mutta kun klikkaan niitä ohjelma kertoo, että voin lukea 7lehteä veloituksetta - haluanko jatkaa. En ole halunnut! Missään vaiheessa Press Reader ei ole kysynt kirjastokortin numeroa. Mitenköhän sanomalehtiä pääsisi lukemaan?

Vastaus

Vastattu
11.10.2013
Päivitetty
11.10.2013

Helmet-kirjastoilla on useita e-lehtipalveluja. PressDisplay-palveluun pääset esimerkiksi Helmetin (http://www.helmet.fi/fi-FI) etusivun alareunan E-kirjasto > Lehdet -linkin kautta: http://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Lehdet. Linkistä Kirjaudu e-lehtipalveluihin (http://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Lehdet/Kirjaudu_elehtipalveluihin(…) pääset klikkaamaan itsesi palveluun.

Kirjaston asiakastietokoneilla pääset linkistä suoraan palveluun, kotikoneelta kirjautumalla kirjastokortin numerolla. Etäkäyttölisenssejä on tosiaan vain 27, eli sen useampi käyttäjä ei voi olla kirjautuneena palveluun yhtä aikaa.

Kirjaston muut e-lehtipalvelut ovat e-Press ja Zinio.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.