Olemme amk:n opiskelijoita ja pidämme teemapäivän yläkoululaisille aiheena ehkäisevä päihdetyö; alkoholin aiheuttamat riskit nuorille. "opetusmenetelmiksi"…

Kysytty

Hei! Olemme amk:n opiskelijoita ja pidämme teemapäivän yläkoululaisille aiheena ehkäisevä päihdetyö; alkoholin aiheuttamat riskit nuorille. "opetusmenetelmiksi" olemme valinneet kuvien näytön aiheesta ja niistä syntyvän keskustelun. Mistä löytyy tietoa siitä, miten perustelemme tuon kyseisen menetelmän, eli kuvien/ diojen näytön?? Teoreettinen, tutkimuksiin/ näyttöön perustuva tieto.

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Turun kaupunginkirjastosta löytyy vain muutamia teoksia kuvien opetuskäytöstä. Teoksessa Wærn, Yvonne: Bild och föreställning : om visuell retorik (Studentlitteratur, 2004) käsitellään myös kuvien opetuskäyttöä. Samoin teoksessa Hatva, Anja: Kuva - hyvä renki, huono isäntä (Urex, 1987)käsitellään vähän kuvien käyttöä pedagogiikassa.
Opettaja-lehden Soili Hämäläisen artikkelissa: "Kuvilla pääsee syvälle" (2012:7, s.38-39) http://www.opettaja.fi/pls/portal/docs/PAGE/OPETTAJALEHTI_EPAPER_PG/201… kerrotaan kuvien käytöstä opetuksessa. Artikkelissa mainituista Spectrokorteista löytyy lisää tietoa http://www.spectrovisio.net/etusivu/spectrokortit/taustaa.html
Tällä sivulla mainittu teos Valokuvan terapeuttinen voima (Duodecim, 2009) löytyy Vaskista http://www.turku.fi/vaski

Turun yliopiston kirjaston Volter-tietokannasta https://volter.linneanet.fi/vwebv/searchBasic?sk=fi_FI löytyy kuvien opetuskäyttöä koskeva pro gradu -työ Mäkelä, Nina:
Kuvan tarkoitus ja tarkastelu koulussa (2001), jonka lähdeluettelostakin voisi olla hyötyä.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Hei, Ehkäisevä päihdetyö on kehittynyt laajasti ja useimmat "meitä itseämme" valistaneet tekijät ja menetelmät on kumottu toimimattomina tai epäeettisinä vuosien saatossa. On tärkeää ymmärtää mitä ja kenen etia atvoittelette päihdekasvatuksellanne.
Preventiimin verkkosivuilta löydätte oheisen materiaalin. Sivuilla olevat aineistot ovat kaikki vapaasti käytettävissä ja tilattavissa myös painettuna kirjastoihin maksutta.

http://www.preventiimi.fi/julkaisut/paihdetietoa-ja-taitoa-toimintamall…

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.