Muutin juuri opiskelemaan yliopistoon Ruotsiin ja minulle on myönnetty oikeus erilaisiin apuvälineisiin ADD diagnoosin perusteella. Olisin oikeutettu myös…

Kysytty
21.2.2020

Hei,

Muutin juuri opiskelemaan yliopistoon Ruotsiin ja minulle on myönnetty oikeus erilaisiin apuvälineisiin ADD diagnoosin perusteella. Olisin oikeutettu myös äänikirjoihin, mutta jonkin pohjoimaiden sopimuksen perusteella minun tulee kuulemma kysyä oikeutta päästä käsiksi näihin kirjoijin oman maani kirjastolta. Onko teillä mitään tietoa mistä asiassa on kyse ja onko minun mahdollista saada teidän kautta oikeutta opiskelussa käytettäviin äänikirjoihin?

Vastaus

Vastattu
28.2.2020

Celia-keskuksen kautta voi saada käyttönsä äänikirjoja, jos tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa lukivaikeuden, sairauden tai vamman takia. Celian sivuilla kerrotaan, että "Celian palvelut saa käyttöönsä rekisteröitymällä käyttäjäksi kaupunginkirjastossa. Myös koulujen erityisopettajat ja korkeakoulukoulukirjastot rekisteröivät oppilaita ja opiskelijoita palveluiden käyttäjäksi."

Lisää tietoa Celian sivuilta:

https://www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/kayttosaannot/

Kannattaa ottaa yhteyttä suoraan Celiaan ja kysyä heiltä tarkempaa tietoa omasta tilanteestasi. Yhteystiedot löytyvät alta:

https://www.celia.fi/tietoa-celiasta/

 

 

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?