Miten voisin saada kirjastokortin Helsingin kirjastojen e-kirjastoon?

Kysytty
27.11.2018

Hei, miten voisin saada kirjastokortin esimerkiksi Helsingin kirjastojen e-kirjastoon? Asun Kirkkonummella ja minulla on Kirkkonummen kirjastokortti.

Vastaus

Vastattu
29.11.2018
Päivitetty
29.11.2018

Helsingin kaupunginkirjastossa käytössä olevan Helmet-kirjastokortin saa käymällä missä tahansa Helsingin, Espoon, Vantaan tai Kauniaisten kaupunginkirjaston toimipisteessä, esittämällä siellä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja ilmoittamalla Suomessa sijaitsevan osoitteen yhteystiedokseen. Kortti on ilmainen, mutta jos se katoaa, uuden kortin hinta on 3 euroa.

Kun kirjastokortin on hankkinut, sen avulla pystyy käyttämään Helmet-kirjastojen e-kirjapalveluita mistä tahansa, kunhan käytössä on Internet-yhteys. Kirjautumiseen tarvitaan kirjastokortin numeron lisäksi nelinumeroinen pin-koodi, jonka saa kortin hankkimisen yhteydessä.

Eri kirjastoilla on käytössä erilainen valikoima e-kirjoja, ja kunkin valikoimaan tarvitaan kirjaston omat kirjautumistiedot. Ehkä joskus tulevaisuudessa kirjastot saavat vielä yhteisen e-kirjaston, jota kaikkien kirjastojen asiakkaat pystyvät käyttämään. Se kuitenkin vaatisi, että asiasta pystyttäisiin sopimaan palveluja tarjoavien yritysten kanssa ja päästäisiin kummankin osapuolen kannalta taloudellisesti järkevään ratkaisuun.

Helmet-kortista löytyy lisää tietoa osoitteesta http://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.