Miten voin saada käyttöoikeuden kaunokirjallisuuden äänikirjoihin? Minulla on Hämeenlinnan Kaupunginkirjaston kirjastokortti. Pitäisikö minun anoa teiltä…

Kysytty
19.10.2017

Hei!

Miten voin saada käyttöoikeuden kaunokirjallisuuden äänikirjoihin? Minulla on Hämeenlinnan Kaupunginkirjaston kirjastokortti. Pitäisikö minun anoa teiltä erillistä kirjastokorttia, vai miten lainausoikeus käytännössä tapahtuu? Voiko äänikirjoja kuunnella suoraan netistä?

Vastaus

Vastattu
19.10.2017
Päivitetty
19.10.2017

Pääsääntöisesti äänikirjojen lainaamiseen tarvitaan aina sen kirjaston kirjastokortti, jonka kokoelmista äänikirja lainataan. Muuten lainataan normaalisti.

Äänikirjoja on myös olemassa kunkin kirjaston tai kirjastokimpan e-aineistona, mikä tarkoittaa siis sitä että niitä voi kuunnella suoraan netistä. Mutta e-aineistoonkin tarvitaan yleensä oman kirjaston kirjastokortti.

http://ekirjasto.kirjastot.fi/

Lisäksi on olemassa Celia-äänikirjapalvelu, jonka aineistoa voi kuunnella esim. omalla älypuhelimella. Mutta Celian tuottamia äänikirjoja voivat käyttää vain henkilöt, joille tavallisen kirjan lukeminen on vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden, näön heikentymisen, lihassairauden tai muun vastaavan syyn vuoksi.

https://www.celia.fi/palvelut/aanikirjat-yksityishenkiloille/tarkista-o…

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.