Miten auki revittävät leivät (sellaiset jotka avataan paljain käsin ilman ongelmia, niin kuin esim ruispalat) tehdään?

Kysytty
2.4.2020

Miten auki revittävät leivät (sellaiset jotka avataan paljain käsin ilman ongelmia, niin kuin esim ruispalat) tehdään?

Vastaus

Vastattu
7.4.2020

Vanhojen kysy.fi-palvelun vastausten perusteella ruispalat ja muut valmiiksi revityt tai siivutetut leipätuotteet valmistetaan leipomoteollisuudessa koneellisesti. Jäähtyneet ruisleipäpalat halkaisee esimerkiksi tällainen Ipekan repijälaite https://www.ipeka.com/single.php?prod=splitter2

Ipekan valikoimassa on useita erilaisia prosessileivonnan leivänleikkaamiseen tarkoitettuja laitteita  https://www.ipeka.com/products.php?lang=fi

http://www.kysy.fi/kysymys/minua-askarruttanut-miten-revittyihin-leipii…

http://www.kysy.fi/kysymys/miten-ja-missa-vaiheessa-vaasan-ruispalat-ha…

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Tuttu joka oli ollut leipomossa töissä kertoi, että vaikka leivän lisäaineet on tiukasti säännelty, niin sääntely ei ulotu niihin kemikaaleihin joihin leikkuuterät kastetaan laitteen toimiessa, joten leipiin voi jäädä aika villejä jäämiä näistä leikkuuterän voiteluaineista. Itse en syö valmiiksi viipaloitua leipää.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.