Mitä kirjoja löytyy aiheesta kaupunkisuunnittelu 1800-luvulla? Haen kirjallisuutta lisensiaattityöhöni: Setterbergin Vaasan asemakaava 1855.

Kysytty
24.8.2004

Mitä kirjoja löytyy aiheesta kaupunkisuunnittelu 1800-luvulla? Haen kirjallisuutta lisensiaattityöhöni: Setterbergin Vaasan asemakaava 1855.

Vastaus

Vastattu
26.8.2004
Päivitetty
26.8.2004

Aiheesta kaupunkisuunnittelu 1800-luvulla löytyy kirjallisuutta hyvinkin erilaisista kirjastoista ja kokoelmista. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten yleisten kirjastojen aineistohausta HelMetistä http://www.helmet.fi/ ei kovinkaan paljon, mikä johtuu osittain siitä, että Helsingin keskusvaraston tietokirjallisuus ei ole vielä kokonaan rekisterissä. Varaston aarteita ovat esimerkiksi Mirjam Lehtikannon teos vuodelta 1943: C.A.Setterberg uusgoottilaisen tyylin edustajana ja hänen toimintansa Vaasan läänin arkkitehtina vuosina 1853-1871. Siellä on myös Erkki Kantolan vuonna 1976 toimittama kirja Vaasan hovioikeus 1776-1976 - Vasa hovrätt, jossa on runsaasti tietoa rakennuksen arkkitehtuurista. Talohan on Setterbergin suunnittelema. Edellinen on saatavana myös Suomen rakennustaiteen museosta http://www.mfa.fi , jonka kirjastossa on muutakin Carl Axel Setterbergiä ja 1800-luvun kaupunkisuunnittelua käsittelevää kirjallisuutta. Taideyliopistojen kirjastojen tietokanta ARSCAsta http://arsca.csc.fi/ kannattaa myös hakea lähdeteoksia aiheesta kaupunkisuunnittelu. Ne ovat yleensä Taideteollisen korkeakoulun kirjastossa http://www.uiah.fi/frontpage.asp?path=1 . Siellä on esimerkiksi Jonathan Moorhausen kirja Helsinki : birth of the classic capital 1550-1850 : promenades, jonka Suomalaisen Kirjallisuuden Seura http://www.finlit.fi/index.htm on julkaissut vuonna 2003. Leonardo Benevolon nykyään kurssikirjana käytettävä teos The history of the city on myös siellä. Helsingin yliopiston kirjastojen tietokanta HELKAsta http://helka.csc.fi/ löytyy kirjallisuutta aiheesta - samoin kuin yliopistokirjastojen yhteisluettelo LINDAsta http://linda.linneanet.fi/ . LINDAssa on esimerkiksi Francoise Choayn teoksen The modern city : planning in the 19th century saatavuustiedot - samoin kuin myös HElMetistä löytyvän Muistoja Themiksen näyttämöltä : Kustaa III:n hovioikeuden kulttuurihistoriallisia perintöjä = Minnen från... Helsingin kaupunginkirjaston keskusvarastossa on arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun perusteoksia useilla eri kielillä, ja niiden lähdeluetteloista löytyy runsaasti kirjallisuusviitteitä. - Helsingin kaupunginkirjaston Pasilassa sijaitsevassa Helsinki-kokoelmassa on runsaasti teoksia Helsingin kaupungin arkkitehtuurista, kaupunkisuunnittelusta ja historiasta. Sitä voi käyttää paikan päällä.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.