Otsikko
Mistä saisi tietoa informaatikkojen työllistymisestä erilaisiin tietopalveluyksikköihin yleisten kirjastojen ulkopuolelle? Itselläni on luonnontieteellinen…

Kysytty

Mistä saisi tietoa informaatikkojen työllistymisestä erilaisiin tietopalveluyksikköihin yleisten kirjastojen ulkopuolelle? Itselläni on luonnontieteellinen korkeakoulututkinto ja mietin informaatiotutkimuksen opintojen suorittamista avoimessa yo:ssa. Arvostetaanko käytännönläheisemmäksi joskus sanottua amk-tutkintoa/opintoja yrityksissä, tutkimuslaitoksissa ym. ? Kiitos vastauksesta!

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Työvoimatoimiston sivuilla on tietoa eri ammateista http://www.ammattinetti.fi/web/guest/etusivu mm. informaatikosta . Kyseisellä sivulla kerrotaan, että kuntien kirjastot työllistävät suurimman osan alan korkeakoulutetusta työvoimasta. Osin tietotekniikan kehityksestä johtuen työpaikkoja yksityisellä puolella ei ole paljonkaan viime aikoina ollut. Katsoin työvoimatoimiston sivuilta ja kohdassa informaatikot oli kaksi työpaikkaa avoinna tällä hetkellä. Työpaikkoja voi selailla myös Kirjastot.fi sivustolta http://www.kirjastot.fi/ammattikalenteri/avoimet_tyopaikat/ .

Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla on myös hyödyllistä tietoa alastamme http://www.minedu.fi/OPM/Kirjastot/kirjastoalan_koulutus/?lang=fi . Tutustu tarkemmin -osiossa esim. Kelpoisuusvaatimuksista ja rekrytoinnista .

Tradenomien työllistymisestä on tehty opinnäyte https://publications.theseus.fi/handle/10024/15219 . Kannattaa katsoa lisäksi Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun aiemmat vastaukset http://www2.kirjastot.fi/fi-FI/kysy/asiasanahakemisto/ .

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.