Mistä lähtisin etsimään tietoa, onko sienituntemusta tutkittu peruskoulussa /Suomessa /muissa maissa? Teen kandia aiheesta sienituntemus alakoulussa ja…

Kysytty
12.7.2010

Mistä lähtisin etsimään tietoa, onko sienituntemusta tutkittu peruskoulussa /Suomessa /muissa maissa? Teen kandia aiheesta sienituntemus alakoulussa ja tarvitsisin pohjatietoa aiheesta.

Vastaus

Vastattu
14.7.2010
Päivitetty
14.7.2010

Alakoululaisten sienituntemukseen liittyviä tutkimuksia tai opinnäytteitä ei löytynyt yliopistokirjastojen LINDA-tietokannasta. Kannattaisi ehkä kysyä onko Suomen sieniseuralla tietoa mahdollisista tutkimuksista:

http://www.funga.fi/esittely.php

Vastaavista ulkomaisista tutkimuksista voisi kysellä esimerkiksi brittiläisestä sienitieteellisestä yhdistyksestä:

http://www.britmycolsoc.org.uk/

Opetushallituksella voisi myös olla tietoa peruskoululaisiin liittyvistä tutkimuksista. Tutkimusrekisteri KOTU:sta ei tosin löytynyt koululaisten sienitietouteen liittyvää tutkimusta, mutta sieltä kannattaisi vielä kysyä asiasta:

http://www.opetushallitus.fi/etusivu

Arktiset aromit ry:n toimeksiantoina on tehty tutkimuksia, jotka liittyvät marjojen ja sienien keruuseen ja käyttöön. Alakoululaisten sienituntemuksesta tehtyä tutkimusta ei tosin sieltäkään löytynyt. Peruskoululaisten marjojen poimintaan liittyvä tutkimus löytyy:

http://www.arktisetaromit.fi/fi/arktiset+aromit/tutkimukset/arktiset+ar…

Arktiset aromit ry järjestää lukiolaisille kilpailun sienituntemuksesta. Sieltä voisi kysellä onko vastaavaa tehty peruskoululaisille.

http://www.arktisetaromit.fi/fi/arktiset+aromit/opetus/sienten+tunnistu…

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Arja Kaasinen on tehnyt väitöskirjan aiheesta kasvilajintuntemus koulumaailmassa, jota olen yrittänyt hyödyntää, mutta en ole löytänyt ainuttakaan tutkimusta siitä, kuinka hyvin koululaiset /suomalaiset/ ketkään tuntisivat sienilajeja. Tuntuu silti uskomattomalta ettei tätä ole aiemmin tutkittu.. Tarvitsisin silti luokanopen kandidaatin työn teoriaosaan pohjatietoa ja eiempia tutkimuksia, joihin voisin verrata omaa tutkimustani.. Olisi hienoa jos voisitte auttaa!

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.