Missä Muumipappa, Muumimamma ja Muumipeikko asuivat ennen muuttamistaan Muumilaaksoon? Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvassahan he ovat vasta muuttaneet sinne…

Kysytty
22.10.2020

Missä Muumipappa, Muumimamma ja Muumipeikko asuivat ennen muuttamistaan Muumilaaksoon? Muumipeikko ja pyrstötähti -elokuvassahan he ovat vasta muuttaneet sinne. Entä kun kyseisen elokuvan alussa he eivät tunne Niiskuneitiä, Niiskua, Nuuskamuikkusta ja Hemulia, niin miten he ovat kirjoissa tutustuneet heihin? Nuuskamuikkunenhan on kuitenkin Muumipapan nuoruuden ystävän Juksun poika.

Vastaus

Vastattu
26.10.2020

Muumilaaksoa edeltävästä asuinpaikasta ei kirjoissa kerrota tarkasti mitään. Se tiedetään, että varhaisina aikoina muumit ovat asustelleet kaakeliuunien takana. Ensimmäisen muumikirjan "Muumit ja suuri tuhotulva" (1945) Muumipeikko ja Muumimamma seikkailevat pimeässä metsässä Muumipappaa etsiskelemässä. Kirjan lopussa perhe ja Nipsu muuttaa Muumipapan rakentamaan Muumitaloon.

Seuraavassa kirjassa "Muumipeikko ja pyrstötähti" (1946) he tapaavat ensimmäistä kertaa Niiskun, Niiskuneidin, Hemulin ja Nuuskamuikkusen. Kohtaamisia ei kirjassa pohjusteta tai selitetä sen syvällisemmin. Kirjassa (ja kirjasarjassa) moni asia jää hämärän peittoon, kuten juuri muumiperheen aiempi asuinpaikka.

Wikipedian muumeja käsittelevissä artikkeleissa on hyvää taustatietoa hahmoista:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Nuuskamuikkunen
https://fi.wikipedia.org/wiki/Muumipeikko_ja_pyrst%C3%B6t%C3%A4hti
https://fi.wikipedia.org/wiki/Muumit_ja_suuri_tuhotulva
https://fi.wikipedia.org/wiki/Niiskuneiti

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.