Minun kirjastokorttini ei ole mukana kesälomapaikkakunnalla. Enkö siis voi lainata e-kirjoja?

Kysytty
21.6.2016

Minun kirjastokorttini ei ole mukana kesälomapaikkakunnalla. Enkö siis voi lainata e-kirjoja?

Vastaus

Vastattu
22.6.2016
Päivitetty
22.6.2016

Tarvitset Helmet-kirjastojen e-kirjojen lainaamiseen kirjastokorttisi numeron. Se sinulla siis pitäisi olla ainakin mukana, vaikka korttia ei olisikaan. Kirjautumiseen tarvitaan myös korttiin liittyvä nelinumeroinen pin-koodi.

Kortin numeron voi tarkistaa jossakin Helmet-kirjastossa esittämällä kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Numeroa ei voida toimittaa sähköpostitse, koska meillä ei ole järjestelmää henkilöllisyyden vahvistamiseksi sähköisesti. Sen sijaan unohtuneen tunnusluvun sijalle uuden pystyy tilaamaan sähköpostiin osoitteesta https://luettelo.helmet.fi/pinreset~S9*fin.

Voit toki hankkia kirjastokortin myös kesämökkipaikkakunnallasi, vaikka sitä ei voi käyttääkään Helmet-kirjastoissa tai niiden e-kirjapalveluissa. Jos kesämökkipaikkakunnan kirjasto on hankkinut e-kirjapalvelun, sitä voi käyttää sen kirjaston kortilla. Osoitteesta http://www.ellibs.com/fi/kirjastoasiakkaat löytyy luettelo kirjastoista, jotka ovat hankkineet Ellibs-e-kirjapalvelun asiakkaidensa käyttöön.

Helmet-kirjastojen kirjastojen kirjastokortista löytyy lisätietoa osoitteesta http://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/Kirjastokortti_j….

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.