Milloin 8-palloa on pelattu ensimmäisen kerran? Luin, että tätä pelataan Disneyn Pinocchiossa mutta se on virhe, koska sen mukaan 8-palloa on pelattu…

Kysytty
26.9.2020

Milloin 8-palloa on pelattu ensimmäisen kerran? Luin, että tätä pelataan Disneyn Pinocchiossa mutta se on virhe, koska sen mukaan 8-palloa on pelattu ensimmäisen kerran 1900-luvulla ja Pinocchio ilmeisesti sijoittuu 1800-luvulle, koska kyseinen kirja on ilmestynyt 1883.

Vastaus

Vastattu
30.9.2020
Päivitetty
30.9.2020

Biljardipeli kasipallon (Eight-Ball) synty ajoitetaan 1900-luvun alkuun. Mutta muita biljardipelejä oli pelattu jo kauan sitä ennen.

Walt Disneyn Pinocchio-animaatioelokuva on vuodelta 1940. Se ei suinkaan ole lähteenä käytetyn Carlo Collodin romaanin suora filmatisointi, sillä Disney muokkasi vanhoja tarinoita ja satuja hyvin vapaasti ja usein anakronistisesti, omaan aikaansa viitaten. Disneyn Pinocchiossa välkkyvät neonvalot. Kasipallo oli elokuvan syntyaikaan suosittu peli, ja pelisalit taas nähtiin usein amerikkalaisen kulttuurin rappion symbolina.

https://www.pooltables.com/history-of-pool

https://en.wikipedia.org/wiki/Cue_sports

https://www.waltdisney.org/blog/pool-hall-three-disney-masters-closer-look-one-pinocchios-funniest-scenes

https://www.imdb.com/title/tt0032910/goofs

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Noista neonvaloistakin oli puhetta tuossa virheluettelossa. Siellä sanottiin, että niitäkin oli vasta joskus 1930-luvulla.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.