Millaista oli 1930-luvun puolivälin muoti? Etsin tietoa lähinnä maaseudulla, tarkemmin Pohjois- ja Itä-Suomessa käytetyistä vaatteista, kankaista ja tyyleistä,…

Kysytty
20.4.2017

Millaista oli 1930-luvun puolivälin muoti? Etsin tietoa lähinnä maaseudulla, tarkemmin Pohjois- ja Itä-Suomessa käytetyistä vaatteista, kankaista ja tyyleistä, kengistä, lakeista ja kampauksista. Minua kiinnostaisi tietää nuorison vaatteista, niin tyttöjen kuin poikienkin arki-, työ- ja juhlavaatetuksesta maaseudulla.

Vastaus

Vastattu
25.4.2017
Päivitetty
25.4.2017

YLEn Elävä arkisto tarjoaa kuvallisen muotikatsauksen 1930-luvulle.
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/10/27/1930-luvun-muotia-kaiken-ikaisi…
Lisää suomalaista muotia voisit löytää ajan sanomalehtiä selaamalla.
Myös museoiden kokoelmista voisi löytää ajan muotia.
esim. Muistaja tietokanta:
http://www.muistaja.fi/index.php

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Finna-tietokannasta (http://www.finna.fi) löydät kuvia, kun kirjoitat hakukenttään esimerkiksi: vaatteet 1930-luku - Mutta koska olet kiinnostunut erityisesti Pohjois-Suomen ja Itä-Suomen muodista/vaatteista/tyylistä, niin yhteydenotto esim. Pohjois-Pohjanmaan museoon (Oulu), Lapin maakuntamuseoon (Rovaniemi) ja johonkin Itä-Suomessa sijaitsevaan maakuntamuseoon olisi varmasti hyödyllinen. Museoissa on mm. tekstiilikonservaattoreita, jotka tietävät paljon entisajan vaatetuksesta. Maakuntamuseoiden aluejaosta tietoa täällä: http://www.nba.fi/fi/museoalan_kehittaminen/tietoa_suomen_museoista/maa…. - Tässä yksi tiedonlähde lastenvaatteista: https://www.ulapland.fi/news/Vaitos-Vaate-lapsen-elamassa/gu3y14s0/76c6…. - Kirjastossakin on muodin historiaa koskevia kirjoja (kysy hyllypaikka kirjastosta) sekä kansatieteellisiä vaatetusta käsitteleviä kirjoja (ne ovat eri hyllyssä). Katso myös teos Perinnealbumi (valitse tästä teossarjasta sen alueen osa, josta olet kiinnostunut).

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.