Millaisilla sähköisten kirjojen lukemiseen tarkoitetulla laittelilla voi lainata ja lukea kirjaston e-kirjoja? Toimiiko esim. Kindle?

Kysytty
13.12.2011

Millaisilla sähköisten kirjojen lukemiseen tarkoitetulla laittelilla voi lainata ja lukea kirjaston e-kirjoja? Toimiiko esim. Kindle?

Vastaus

Vastattu
15.12.2011
Päivitetty
3.9.2014

Vaasan kaupunginkirjastossa on käytössä kaksi e-kirjapalvelua, suomalainen Ellibs ja ruotsalainen Elib. Molempien palveluiden kirjat toimivat tavallisimmissa e-kirjojen lukulaitteissa, joille ne voi siirtää tietokoneen kautta Adoben Digital Editions -lukuohjelmassa. Valitettavasti kummankaan palvelun e-kirjat eivät toistaiseksi toimi Kindle-lukulaitteissa, jotka on tarkoitettu lähinnä Amazon-verkkokirjakaupasta tilattaville e-kirjoille.

Adoben sivuilla on lista Digital Editions -lukuohjelman tukemista lukulaitteista. Kannattaa varmistaa aina vielä lukulaitteen teknisistä tiedoista, että laite tukee DRM-suojattuja epub- ja pdf-tiedostoja:
http://blogs.adobe.com/digitalpublishing/supported-devices

Lukulaitteiden lisäksi molempien e-kirjapalveluiden kirjat toimivat Applen laitteissa iPhone- ja iPad-laitteissa. Elibin e-kirjat toimivat myös Samsungin tietyissä älypuhelinmalleissa sekä Galaxy Tab- tableteissa. Näihin laitteisiin tarvitaan oma erillinen lukuohjelma. Lukuohjelman lisäksi e-kirjan lainaamiseen tarvitset oman kirjastosi kirjastokortin numeron sekä PIN-koodin.

Lisätietoja e-kirjojen lainaamisesta ja eri lukuohjelmista saa kirjastomme kotisivuilta, josta on linkit myös e-kirjapalveluiden omiin ohjeisiin: http://www.vaasa.fi/Suomeksi/Julkiset_palvelut/Kirjastopalvelut/Aineist…

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.