Miksi kirjautumiseen vaaditaan jotain kirjastokortin numeroita??? Eikö muulla tavalla pääse katsomaan julkisin varoin hankittuja materiaaleja? En omista…

Kysytty
29.9.2022

Miksi kirjautumiseen vaaditaan jotain kirjastokortin numeroita??? Eikö muulla tavalla pääse katsomaan julkisin varoin hankittuja materiaaleja? En omista korttia.

Vastaus

Vastattu
3.10.2022
Päivitetty
3.10.2022

Tarkoitat mahdollisesti E-kirjastoon kirjautumista. Sitä varten tarvitset kirjastokortin. Maksuttoman kirjastokortin saat kirjastosta, kunhan sinulla on osoite Suomessa. Kun olet saanut kirjastokortin, niin pääset maksutta käyttämään kirjastoaineistoja, jotka voivat olla sähköisiä aineistoja tai perinteisiä kirjoja.

Jos olet täyttänyt 15 vuotta, voit tallentaa tietojasi etukäteen kirjaston asiakasrekisteriin tästä linkistä https://luettelo.helmet.fi/selfreg*fin~S9 avautuvalla lomakkeella. Kun olet tallentanut tietosi, voit  noutaa kirjastokortin mistä tahansa Helmet-kirjastosta. Ota voimassaoleva henkilöllisyystodistus mukaan.

E-aineistoihin pitää kirjautua, koska sähköisten palvelujen tarjoajat seuraavat niiden käyttöä. Kun kirjasto hankkii sähköisiä aineistoja, niin se ostaa tietyn määrän käyttöoikeuksia ja oikeuden tiettyyn määrään lainoja. Sen vuoksi palveluiden käyttöä seurataan ja tilastoidaan.

Kirjastot.fi-sivustolle on kerätty lista, josta löytyy e-aineistoja https://ekirjasto.kirjastot.fi/digikokoelma, joiden käyttöön ei tarvita kirjastokorttia. Ihan kaikkiin listalla oleviin aineistoihin ei kuitenkaan pääse ilman kirjastoasiakkuutta.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.