Kahvila/ravintolayritysten hävikkiruoka

Kysytty
6.2.2018

Miksi kahvila/ravintolayritykset heittävät hävikkiruokansa roskiin (eivät esim. anna työntekijöidensä ottaa sitä)? Onko tästä jotain lakeja, vai onko se yritysten itse päätettävissä?

Vastaus

Vastattu
9.2.2018
Päivitetty
9.2.2018

Kahviloiden ja ravintoloiden hävikkiruoan poisheittämiselle on vaihtoehtoja, ja näitä myös käytetään. Voi esim. miettiä, voisiko myydä ruokaa alennettuun hintaan joko itse tai jonkin mobiilipalvelun avulla. Elintarvikkeita voidaan myös luovuttaa ruoka-apuna kuluttajille joko suoraan tai hyväntekeväisyysyritysten kautta. Elintarvikevirasto Evira on laatinut ohjeen ruoka-apuun luovutettavista elintarvikkeista. Se on luettavissa alla olevasta linkistä:

https://www.evira.fi/globalassets/eviran_ohje_16035_2_fi.pdf

Tietoa löytyy myös MaRan eli Matkailu- ja ravintolapalvelut -järjestön Hävikkiä häätämään - ruokahävikin vähentäminen ravintoloissa -julkaisusta.

https://mara.fi/site/attachments/Havikin_vahentaminen_MaRa_1.pdf

 

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.