Miksi ihmiset pelkäävät sanoa olevansa feministejä?

Kysytty
28.4.2022

Miksi ihmiset pelkäävät sanoa olevansa feministejä? Kun kyse on yksinkertaisesti siitä, että KAIKKIA ihmisiä kohdellaan tasa-arvoisesti. Miten sellaista asiaa VOI olla vastaan? Vai onko "feministi" sanana huono? Löytyykö tästä lisätietoa jostain?

Vastaus

Vastattu
28.4.2022
Päivitetty
28.4.2022

Feminismin leimoista löytyy Linnea Mikkolan blogiteksiti Kuka uskaltaa olla feministi. Se on Naisjärjestöjen keskusliiton sivuilla.

Mikkola toteaa feministin olevan sana, johon liitetään ikäviä stereotypioita: "Sanaa, johon liitetään helposti massasta eroava seksuaalinen suuntautuminen, rintaliivien polttaminen, kurkku suorana huutaminen ja miesviha. Tuota sanaa kauhistellaan ja pyritään välttelemään, sille keksitään vähemmän radikaaleja vastineita ja sillä luodaan mielikuvia vahvasti stereotypioihin nojaavista henkilöistä, joiden kanssa kukaan ei halua olla tekemisissä, saatikka sitten yrittää keskustella."

Samoilla linjoilla on Proakatemian sivuilla Anni Minkkinen. "Miksi kaikki eivät sitten kannata tasa-arvoa ja feminismiä? Feminismin äänekkäimmät vastustajat ovat yleensä valkoisia keski-ikäisiä miehiä. Niitä, joita yhteiskunnan säännöt eivät suuresti rajoita ja joilla menee tällä hetkellä yleisen käsityksen mukaan hyvin. He eivät kaipaa maailmaan ja yhteiskuntaan muutosta, sillä maailma kohtelee heitä tällä hetkellä reilusti. Kun reilu sata vuotta sitten naiset alkoivat vaatia itselleen äänioikeutta, miehet olivat isoimpia vastustajia. He olivat osanneet mielestään päättää asioista aivan hyvin ilman naisten mielipiteitä ja ei heitä haitannut, että naiset pysyivät kotona miehen käskyjä noudattamassa. Se, että joku nosti naisten ongelman esille, toi heidän elämäänsä ongelman pienestä harmittomasta asiasta. Ja sama ilmiö koskee myös nykypäivää. Antifeministien mukaan vasta ongelmien esiintuominen ja niistä puhuminen synnyttää ongelmia."

Feministiksi ei siis haluta tunnustautua ikävän leimaaminen ja mahdollisen vihapuheen kohteeksi joutumisen pelosta.

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Lisään tähän sinänsä hyvään vastaukseen, että itse pelkään sanoa olevani feministi, koska sen sanominen yksistään ilman lisäselvennyksiä ei vielä kerro mitään. Esimerkiksi sosiaalinen media on täynnä toisilleen huutavia ja raivoavia ihmisiä, jotka kaikki nimittävät itse itseään feministeiksi.

Pelkään siis vihapuhetta en vain etuoikeutettujen keski-ikäisten miesten suunnalta, vaan samalla osaksi myös sellaisten ihmisten suunnalta, jotka ovat itse omasta mielestään feministejä.

Älä pelkää sanoa ääneen kuka olet! Älä ainakaan pelkää toimia aatteidesi mukaan. Olet hyvä tyyppi :)

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.