Metsästän kirjaa, jossa olisi mahdollismman monesta ruoasta taustatietoa. Esim; miten kello viiden tee sai alkunsa tai miten homejuusto hoksattiin (paimenpoika…

Kysytty
12.4.2019

Hei! Metsästän kirjaa, jossa olisi mahdollismman monesta ruoasta taustatietoa. Esim; miten kello viiden tee sai alkunsa tai miten homejuusto hoksattiin (paimenpoika unohti eväät kosteaan luolaan ja seuraavalla kerralla huomasi homehtuneen juuston levan maukasta). En siis metsästä reseptiikkaa tai varsinaista historian kirjaa vaan tarina kirjaa ruoan alkuperästä. (Miksi Janssoninkiusaus on sen niminen....)

Vastaus

Vastattu
16.4.2019
Päivitetty
16.4.2019

 Tässä joitakin kirjoja, joissa on tietoa ja historiaa ruoasta ja ruokalajeista:

- Ruoka-Kalevala, eli, Makumuistoja Suomesta / toimittanut Jani Kaaro

- Klassikkoruokia : reseptit & tarinat / Tiina Rantanen

- Ihmiskunnan syötävä historia / Tom Standage

- Parasta pöytään : suomalaisen gastronomian historia / Kari Martiala & Helena Lylyharju

- À la carte : ravintolaruokien historiaa / Anita Viitasaari

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.