Löytyykö yhtään kirjaa sellaiselta kirjailijalta kuin Hildegard Bingeniläinen,(joskus Hildegard von Bingen)?

Kysytty

Löytyykö yhtään kirjaa sellaiselta kirjailijalta kuin Hildegard Bingeniläinen,(joskus Hildegard von Bingen)?

Vastaus

Vastattu
Päivitetty

Suomeksi Hildegard Bingeniläisen runoista ja rukouksista on ilmestynyt teos Hildegard Bingeniläinen : hengähdä minussa, Vihanta Henki, jonka on koonnut ja suomentanut Anna-Maija Raittila.

Hänestä, hänen ajatuksistaan ja opeistaan on käännetty myös esim. Wighard Strehlowin teokset: Hildegard Bingeniläisen hoidot, Hildegard Bingeniläisen jalokivihoidot ja Hildegard Bingeniläisen kasviapteekki sekä Gottfried Hertzkalta teos Näin parantaa Jumala : Pyhän Hildegardin lääketiedettä. Marja Leena Hovilalta on ilmestynyt teos Hildegard Bingeniläisen kivet, kasvit ja metallit.

Näiden lisäksi mm. Anna-Maija Raittilan Kuuntelen kanssasi, Maria, Seppo A. Teinosen Rakkauden tieto, Jaakko Heinimäen Pyhiä naisia ja muita pyhimysesseitä sekä Päivi Setälän Keskiajan nainen käsittelevät häntä ja hänen ajatuksiaan. Kaikki nämä julkaisut löytyvät myös Oulun kaupunginkirjastosta.

Vieraskielistä kirjallisuutta on varsinkin yliopistokirjastojen kokoelmissa. Esim. hänen tunnetuimpana pidettyä teostaan Scivias on englannin- ja saksankielisenä mm. Helsingin yliopiston kirjastossa. Hänen sävellyksiään on myös levytetty runsaasti ja niitä löytyy kirjastojen kokoelmista.

10 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

# Pyhän Hildegardin seura näkyy julkaisseen teoksen

"Scivias - Tunne tiet", 2003

Pyhän Hildegardin seura on julkaissut myös muita Hildegard von Bingenin kirjoittamia teoksia suomennettuna. ks hildegardseura.fi

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.