Löysin divarista hyvän romaanin vuodelta 1988 nimeltä Mölyapinat jonka kirjailijan nimi on Ken Mokas. En löydä ko. Kirjalijasta netistä mitään lisätietoa…

Kysytty
4.1.2020

Löysin divarista hyvän romaanin vuodelta 1988 nimeltä Mölyapinat jonka kirjailijan nimi on Ken Mokas. En löydä ko. Kirjalijasta netistä mitään lisätietoa. Onko tuo salanimi tai muu erikoisuus?

Vastaus

Vastattu
8.1.2020

Valitettavasti mekään emme onnistuneet löytämään ko. kirjailijasta enempää tietoa. Vaikuttaisi salanimeltä. Lisäksi teos näyttää olevan hyvin pienen kustantamon tai julkaisijan julkaisu. Ja koska teos on 80-luvulta ei tuosta julkaisijastakaan löydy netistä mitään tietoa enää. Ehkä jollakulla palvelumme seuraajista voisi olla jotakin tietoa kyseiseen kirjailijaan/salanimeen liittyen?

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Ken Mokas on salanimi. Kyseessä on edesmennyt kouvolalainen kirjailija Seppo Peltonen. Hän on omalla nimellään kirjoittanut useita ATK-oppaita 1980-luvulla. Peltonen harrasti innokkaasti shakkia. Marraskuussa 1988 järjestetty Kouvolan shakkikerhon viikonlopputurnaus nimettiin Mölyapinat-turnaukseksi, koska Peltosen romaani ilmestyi juuri kyseisen turnauksen edellä. 1990-luvulla Peltonen toimitti Kouvolan Sanomien shakkipalstaa useiden vuosien ajan. Mölyapinat-romaanin kustantanut Tietoportti oli Peltosen oma yritys.

Hienoa! Kiitos näistä tiedoista!
Toimitus

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.