Kysymys asuntoauton parkkeeraamisesta. Jos pysäköi asuntoauton kadun varteen pysäköintiruutuun, jonka ääriviivat on maalattu yhtenäisellä valkoisella…

Kysytty
20.7.2007

Kysymys asuntoauton parkkeeraamisesta. Jos pysäköi asuntoauton kadun varteen pysäköintiruutuun, jonka ääriviivat on maalattu yhtenäisellä valkoisella sulkuviivalla ja auton äärimitat menevät yli viivan takana tai edessä olevaan ruutuun, saako siitä parkkisakot? Mitä sanoo asiasta voimassa olevat liikennesäännöt? Mihinkä sitten tulisi parkkeerata, jos kyseiseen ruutuun ei saa asuntoautoa pysäköidä?

Vastaus

Vastattu
20.7.2007
Päivitetty
3.8.2007

Asuntoauton pysäköinnistä ja parkkisakoista tiedetään Liikenneturvassa, katso www.liikenneturva.fi. Liikkenneturvan kotisivulla on välilehti nimeltä Kysyttyä, jossa on lomake kysymyksen esittämistä varten. Heiltä on kysytty samantyyppinen kysymys pysäköinnistä. Liikenneturvasta vastattiin, että tieliikennelaissa määrätään, että pysäköinti on kiellettyä pysäköintipaikan vieressä tai merkityllä pysäköintipaikalla niin, että ajoneuvo ja osittain merkityn paikan ulkopuolelle. Jos maksullisella parkkialueella pysäköi auton osittainkin kahteen ruutuun, on maksettava kahden ruudun "vuokra".

Tieliikennelaki löytyy osoitteesta www.finlex.fi säädösmuutosten hakemistosta, säädöksen numero on 267/1981.

15 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.