Kuusiokuntien historia? Seutukunnan synty ja sen kehitys? Seudullinen yhteistyö Etelä-Pohjamaalla, erityisesti Kuusiokunnat?

Kysytty
15.9.2004

Kuusiokuntien historia? Seutukunnan synty ja sen
kehitys?
Seudullinen yhteistyö Etelä-Pohjamaalla, erityisesti Kuusiokunnat?

Vastaus

Vastattu
16.9.2004
Päivitetty
16.9.2004

Kuusiokunnat sijaitsevat Etelä-Pohjanmaalla ja seutukuntaan kuuluvat Alavus, Kuortane, Lehtimäki, Soini, Töysä ja Ähtäri. Kuusiokuntien yhteistyöstä löytyy tietoa esimerkiksi seutukunnan omilta www-sivuilta osoitteesta http://www.kuusiokunnat.fi . Kuusiokuntien seutukunnallisesta yhteistyöstä saa tietoa myös seuraavista www-osoitteista http://www.kuudestaan.fi ja http://www.etelapohjanmaa.fi . Myös Etelä-Pohjanmaan liiton sivut http://www.epliitto.fi/ ovat hyödyllisiä aiheen kannalta.

Artikkeliviitetietokanta Aleksista löytyy Virva-Leena Harviaisen artikkeli Kuusiokuntien yhteistyö, lähtökohdat, toiminta ja tulevaisuuden näkymät. Se on julkaistu Kunnallistieteellisessä aikakauskirjassa 1/1990.
Yliopistokirjastojen yhteistietokanta Lindasta löytyy eri hakusanoilla haettaessa melko paljon tietoa Kuusiokunnista ja seutukunnallisesta yhteistyöstä Etelä-Pohjanmaalla. Esimerkiksi seuraavat hakutavat tuottavat lukuisia viitteitä:
Kuusiokun?
Kunnat AND yhteistyö AND Etelä-Pohjanmaa
Seutukunnat AND Etelä-Pohjanmaa
Linda-haku tuotti tulokseksi mm. seuraavat seutukunnallista yhteistyötä Etelä-Pohjanmaalla käsittelevät teokset:
Rajakallio, Rainer: Itsenäisten kuntien yhteisö: yhteistyöllä uusi Järviseutu. Makes 1992
Katajamäki, Hannu: Itsenäisten kuntien yhteisö. Makes sarja B, ISSN 0787-6920; 10. 1993
Nortunen, Jari: Kuntien alueellinen yhteistyö: tutkimus yhteistyön muodoista ja mahdollisista ongelmista Seinänaapurit –seutukunnan alueella. Opinnäyte Vaasan yliopisto 1999

Helsingin yliopiston maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskuksen Makesin yksikkö Seinäjoella on tutkinut mm. seutukunnallista yhteistyötä Etelä-Pohjanmaalla. Sinne kannattaa ottaa yhteyttä. Yhteystiedot löytyvät yksikön www-sivuilta osoitteesta http://www.sjoki.uta.fi/hymakes/index.htm .

Lindaa, muita Linnea-tietokantoja sekä Aleksi-artikkeliviitetietokantaa voi asiakas käyttää kirjastoissa. Hakutulosten perusteella voi tehdä päätöksen, mitkä teokset ja artikkelit ovat oman aiheen kannalta hyödyllisimpiä. Jos niitä ei löydy kyseisestä kirjastosta, voi asiakas kaukolainata niitä muista kirjastoista. Tällöin kannattaa kääntyä kirjaston henkilökunnan puoleen. He neuvovat, kuinka toimitaan ja mitä palvelu maksaa.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.