Kuka Arabian taiteilija käytti signeerausta A:LA 78. Kuka lautasen on siis suunnitellut?

Kysytty
25.5.2021

Kuka Arabian taiteilija käytti signeerausta A:LA 78. Kuka lautasen on siis suunnitellut?

Vastaus

Vastattu
26.5.2021
Päivitetty
26.5.2021

Hei!

Valitettavasti en löytänyt vastausta kysymykseen. Tein hakuja Desingmuseon ylläpitämässä Arabian tehtaan käyttökeramiikkaa - tietokannassa http://arabia.kokoelma.fi/etusivu_esittely.aspx, jossa voi tehdä esinehaun leiman, koristeen tai suunnittelijan perusteella, mutta en löytänyt kuvien mukaista esinettä hauillani. Samaisella sivustolla http://arabia.kokoelma.fi/etusivu_leimat.aspx kerrotaan myös leimoista ja siellä mainitaan, että leiman yhteydessä olevat nimikirjaimet ovat yleensä koristeen suunnittelijan ja/tai koristeen toteuttaneen maalaajan nimikirjaimet. 

Desingmuseo on kirjoittanut verkkoartikkelin Arabian verkkonäyttely: Useimmin toistuvat kysymykset 10 vuoden ajalta (julkaistu 14.5.2020). Artikkelista voit löytää vinkkejä oman Arabian esineesi tunnistamiseen.

Esineen tunnistamiseen kannattaa kysyä apua antiikkiliikkeistä tai huutokauppakamareista. 

Helmet-kirjastoista löytyy useita Arabian astioista kertovia teoksia, esimerkiksi Keräilijän aarteet : Arabian astiastoja / Marjut Kumela, Marja Blåfield (2010). Lisää aiheeseen liittyvää aineistoa löydät Helmet-verkkokirjastosta kirjoittamalla hakukenttään hakusanat "arabia yhtiö".

2 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.