Kirjastojen lähettämien huomautuskirjeiden nitomisessa on monta tapaa ( A4-kokoinen arkki taitettuna kolmeen osaan), joissakin nidotaan kolmelta sivulta,…

Kysytty
31.8.2010

Hei! Kirjastojen lähettämien huomautuskirjeiden nitomisessa on monta tapaa ( A4-kokoinen arkki taitettuna kolmeen osaan), joissakin nidotaan kolmelta sivulta, joissakin vain kahdelta sivulta eli päädyistä. Kummassakin tapauksessa joku pääsee halutessaan katsomaan ainakin asiakkaan asiakasnumeron ja asiakkaan lainat. Onko asiasta jotain sääntöä, miten kirjesalaisuus tulisi säilyttää näiden "karhujen" tapauksessa?

Vastaus

Vastattu
1.9.2010
Päivitetty
1.9.2010

Kirjaston asiakastietoja käytetään henkilötietolain mukaisesti http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990523. Useimpien kirjastojen nettisivuillakin tietosuojasta mainitaan esim. käyttösääntöjen yhteydessä, ja jos asia askarruttaa, siitä kannattaa kysyä tarkemmin kirjastosta.
Tietosuojaa koskevia kysymyksiä voi tiedustella myös tietosuojavaltuutetulta
http://www.tietosuoja.fi/.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Joissain kirjastoissa on pakko nitoa kirjeet vain kahdelta sivulta kiinni jos frankkeerauskone on sellainen, että se menee jumiin yläkulmassa olevasta niitistä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.