Käytän nikotiinpusseja kroonisen väsymyksen oireiden helpottamiseen. Jos nikotiinipussia käyttää hiukan aikaa ja sitten laittaa sen takaisin rasiaan niin…

Kysytty
18.1.2021

Hei! Käytän nikotiinpusseja kroonisen väsymyksen oireiden helpottamiseen. Jos nikotiinipussia käyttää hiukan aikaa ja sitten laittaa sen takaisin rasiaan niin muodostuuko siihen haitallisia yhdisteitä?

Vastaus

Vastattu
24.1.2021

Aluksi on todettava, että me emme ole lääketieteen asiantuntijoita. Jos väsymys ja nikotiinikorvaustuotteet askarruttavat, käänny lääkärin puoleen. Vain juuri sinun tapaukseesi perehtynyt lääkäri voi ottaa kantaa tilanteeseesi.

Yleisellä tasolla voit pohtia ainakin seuraavia THL:n asiantuntijan esiin nostamia näkökulmia.

On selvää, että suusta sormin rasiaan siirrettävän nikotiinipussin mukana kulkeutuu suuri määrä bakteereja. Kostea pussi suljetussa rasiassa on otollinen alusta bakteerien kasvulle ja lisääntymiselle. Käytetty nikotiinipussi tulisikin aina laittaa roskiin ja pestä kädet jälkeen.

On myös syytä huomioida, että nikotiini on riippuvuutta aiheuttava aine. Kun se poistuu elimistöstä, keskushermosto tuottaa vieroitusoireita, joita ovat esimerkiksi keskittymisvaikeudet ja univaikeudet. Uusi nikotiiniannos vaimentaa vieroitusoireita, mutta samalla ylläpitää noidankehää. Nikotiinikorvaushoitotuotteet on tarkoitettu tupakoinnin lopettamisen tueksi eivätkä pitkäaikaiseen käyttöön.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?