Haluaisin lainata lapsilleni e-kirjoja, mutta en tiedä kuinka voin hakea vain lasten tai nuorten aineistoa. Vaskikirjaston kautta onnistun saamaan näkyviin…

Kysytty
19.1.2015

Haluaisin lainata lapsilleni e-kirjoja, mutta en tiedä kuinka voin hakea vain lasten tai nuorten aineistoa. Vaskikirjaston kautta onnistun saamaan näkyviin vain koko aineiston kylläkin asiasanoilla rajattuna, mutta en luokan mukaan rajattuna.

Vastaus

Vastattu
20.1.2015
Päivitetty
20.1.2015

Vaski-verkkokirjastossa on hiukan hankala etsiä pelkästään lasten tai nuorten aineistoa, sillä hakutoiminnoissa ei tällaista rajausmahdollisuutta suoraan ole.

Yksi mahdollisuus on hakea verkkokirjaston laajennetussa haussa siten, että valitsee aineistolajiksi e-kirjan ja lisää toiseksi hakutekijäksi luokan 85.12 (satukirjat) tai 85.22 (kuvakirjat).

Toinen vaihtoehto on käyttää kirjastot.fin tuottamaa eKirjasto-palvelua, johon on koottu koko Suomen yleisten kirjastojen e-aineistot: http://ekirjasto.kirjastot.fi/ Ylälaidan pudotusvalikosta kannattaa ensin valita Vaski-kirjastot. Tämän jälkeen vasemman laidan valikosta voi valita E-kirjat-otsikon alta lastenkirjallisuuden. Kunkin teoksen tiedoissa on "Avaa aineisto" -linkki, jonka klikkaaminen vie Vaskin sivuille.

Toistaiseksi lastenkirjoja on hankittu e-kirjoina melko vähäinen määrä. Osaltaan tämä johtuu niiden pienestä kysynnästä, mutta ennen kaikkea siitä, että suomenkielistä lastenkirjallisuutta ei ole juurikaan ollut myynnissä kirjastokäyttöön. Tilanne muuttunee tulevaisuudessa, kun kustantajat muutenkin lisäävät e-kirjojen tarjontaansa.

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.