Etsisin muistikirjoja. Sellaisia missä opetetaan muistitekniikoita? Onko olemassa kirjoja jossa opetetaan päässälaskemista. Saako suomesta Rybkaa …

Kysytty
3.6.2008

Etsisin muistikirjoja. Sellaisia missä opetetaan muistitekniikoita? Onko olemassa kirjoja jossa opetetaan päässälaskemista. Saako suomesta Rybkaa (shakkiohjelmaa)? Opettaako Fritz (shakkiohjelma)pelaamaan shakkia?

Vastaus

Vastattu
5.6.2008
Päivitetty
5.6.2008

Haku Helmet-tietokannasta (http//www.helmet.fi ), joka on pääkaupunkiseudun yleisten kirjastojen yhteinen aineistohaku, antoi tulokseksi hakusanoilla ”muisti kehittäminen” joukon suomenkielisiä kirjoja. Hakutuloksena saatu kirjaluettelo on ohessa liitteenä.

Haun voi tehdä myös itse Helmet-tietokannasta, jolloin saa näkyviin myös kirjojen saatavuustiedot ja voi tehdä varauksia. Hakuohje: klikkaa linkkiä ”tarkenna hakua” ja kirjoita avautuvaan hakuruutuun hakusanoiksi ”muisti kehittäminen”. Pudotusvalikoista voit tehdä haluamasi aineisto- ja kielirajaukset. Lopuksi paina hae-painiketta.

Kirjojen tarkasta sisällöstä esim. siitä, sisältävätkö ne päässälaskuharjoituksia, saa selvyyden vasta kirjoja selaillessa. Päässälaskemisesta sinällään ei löytynyt kirjallisuutta.

Tietoa shakkiohjelma Rybkasta löytyy mm. englanninkielisestä Wikipediasta osoitteesta http://en.wikipedia.org/wiki/Rybka sekä osoitteesta http://www.rybkachess.com/index.php?auswahl=Download+demo .

Tiede.fi-keskustelupalstalla oli tieto, että Rybkaa löytyisi melko helposti muutamalla kympillä. Mutta tarkkaa vastausta saatavuuteen ei netistä löytynyt. Asiaa voisi tiedustella Suomen keskusshakkiliitosta. Liiton nettisivujen osite on http://www.kolumbus.fi/shakkiliitto/ . Sieltä löytyvät myös yhteystiedot.

Fritz on shakin tietokoneohjelma ei opetusohjelma. Lyhyt esittely siitä löytyy osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Fritz_(shakkiohjelma) .
Tietokoneshakista yleensä löytyy tietoa seuraavista osoitteista
http://fi.wikipedia.org/wiki/Fritz_(shakkiohjelma)
http://www.chessbase.com/columns/column.asp?pid=102

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.