Etsin tietoa Signe Hammarsten-Janssonin piirtämistä postimerkeistä ja kansikuvista eri julkaisuihin. Mitä kirjallisuutta suosittelette?

Kysytty
13.6.2019

Etsin tietoa Signe Hammarsten-Janssonin piirtämistä postimerkeistä ja kansikuvista eri julkaisuihin. Mitä kirjallisuutta suosittelette?

Vastaus

Vastattu
15.6.2019
Päivitetty
15.6.2019

Signe Hammarsten-Janssonista on vähänlaisesti kirjallisuutta Vaski-kirjastoissa. Suomeksi Hamista ja Viktor Janssonista on kirjoitettu osiot esimerkiksi Riitta Konttisen teokseen Suomalaisia taiteilijapareja ja Erik Kruskopfin teokseen Kuvataiteilija Tove Jansson. Erik Kruskopfin ruotsinkielinen kirja Boken om Ham : Tecknaren Signe Hammarsten Jansson osoittautuu varmasti hyödylliseksi ja mainittuja suomenkielisiä teoksia kattavammaksi lähteeksi - mukana on myös monipuolisesti kuvia Hammarsten-Janssonin piirtämistä postimerkeistä ja muista kuvituksista.

Vaski-kirjastojen hakutulokset Signe Hammarsten-Janssonista pääset katsomaan tästä linkistä.

Turun yliopiston kirjastosta löytyy Juhani Hyytiäisen ja Maija Elon toimittama teos nimeltä Piirtäjä Signe Hammarsten Jansson 1882-1982.

Mikäli tiedon perässä on valmis matkustamaan kauemmaskin, Helsingin Kaisa-talossa voi tutustua Hammarsten-Janssonin postimerkeistä tehtyyn graduun.

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.