Etsin tietoa Rooman antiikin ajan kylpyläkulttuurista, ja tarvitsisin lainauksen, runon, kertomuksen tai muun vastaavan kyseisestä aiheesta. En löydä sellaista…

Kysytty
18.2.2010

Etsin tietoa Rooman antiikin ajan kylpyläkulttuurista, ja tarvitsisin lainauksen, runon, kertomuksen tai muun vastaavan kyseisestä aiheesta. En löydä sellaista mistään.
Kiitos!

Vastaus

Vastattu
19.2.2010
Päivitetty
24.2.2010

Kylpyläkulttuuri Roomassa oli hyvin laaja ja Rooman kylpylät oivat kaikkien käytössä ja aikamme vastaava laitos olisi yhdistelmä kirjastosta, spaasta, ravintolasta, kauppakeskuksestä ja taidegalleriasta.
Katso lisää:
http://www.pbs.org/wgbh/nova/lostempires/roman/day.html
http://www.cyberbohemia.com/Pages/massbathing.htm
Jos haluat tietoa suomeksi Jerome Carcopinon teoksessa Sellaista oli elämä keisarien Roomassa on oma lukunsa kylpylöistä. Siellä viitataan Juvenaliksen ja Martialiksen kylpylämainintoihin, mutta näitä tekstejä ei ole suomennettu. Sen sijaan Petroniuksen Trimalkion pidot on suomennettu useampaankin kertaan ja niissäkin on lyhyt kuvaus Trimalkion kylpyhetkestä. Trimalkion pidot on tosin hyvin liioiteltu, joten suorana kuvauksena kylpyläelämästä sitä ei voi käyttää. Mutta ehkä löydät tuosta Carcopinon kirjasta jotain hyödyllistä.

4 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.