Etsin tietoa kirkoissa ja kouluissa ym. olevien Pro patria-taulujen alkuperästä ja vaiheista. Mitä kirjallisuutta tai muita aiheeseen liittyviä lähteitä…

Kysytty
9.5.2017

Etsin tietoa kirkoissa ja kouluissa ym. olevien Pro patria-taulujen alkuperästä ja vaiheista. Mitä kirjallisuutta tai muita aiheeseen liittyviä lähteitä löytyisi?

Vastaus

Vastattu
12.5.2017
Päivitetty
12.5.2017

Näitä sankarivainajien muistotauluja, joissa on teksti Pro patria tai Isänmaan puolesta, ei näytä juurikaan tutkitun. Serlachius-museon sivuilla tutkija Milla Sinivuori-Hakanen kertoo, että monet tauluista on teetetty pienen yhteisön, esim. koulun tai yrityksen kaatuneiden muistoksi. Ajan kuluessa taustayhteisö tai sijoituspaikka on voinut lakata olemasta, ja taulu on tarvinnut uuden sijoituspaikan. Joskus taas taulu on voitu teettää vasta viime vuosikymmeninä, eli ne ovat iältään hyvin vaihtelevia. Alla linkki sivulle:

http://www.serlachius.fi/fi/kokoelmat/kuukauden-helmet/26-talvisodassa-…

Muistotauluista ei välttämättä huolehdita, ja niitä on joutunut esim. koulujen lakkauttamisen myötä kaatopaikollekin. Alla linkki Ylen uutiseen aiheesta:

http://yle.fi/uutiset/3-7652858

sankarivainajat muistotaulut

1 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Kansallisarkiston alaisuudessa toimii Sota-arkisto, joten Kansallisarkistosta voisi kysyä asiaa. - Lisäksi on tällainen järjestö: http://www.sotavainajat.net/sivu.php?id=1

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.