Etsin luetteloa englanniksi käännetystä suomalaisesta, kirjallisuudesta, lähinnä romaaneista ja novelleista, mielellään myös skandinaavisesta kirjallisuudesta…

Kysytty
4.1.2007

Etsin luetteloa englanniksi käännetystä suomalaisesta, kirjallisuudesta, lähinnä romaaneista ja novelleista, mielellään myös skandinaavisesta kirjallisuudesta englanniksi.

Vastaus

Vastattu
5.1.2007
Päivitetty
7.11.2018

Suomalaisen kirjallisuuden seuran (http://www.finlit.fi ) ja Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskuksen (http://dbgw.finlit.fi/fili/index.php ) ylläpitämästä käännöstietokannasta (http://dbgw.finlit.fi/fili/kaan.php ) löytyvät tiedot suomalaisen kirjallisuuden käännöksistä vuodesta 1853 alkaen. Englanniksi käännettyä kaunokirjallisuutta voi hakea seuraavasti: valitse pudotusvalikosta genreksi proosa ja yläpuolella olevasta pudotusvalikosta käännöksen kieleksi englanti. Lisärajauksen voi tehdä koskemaan julkaisuaikaa. Lopuksi paina Hae-painiketta.

Kooste ruotsalaista kaunokirjallisuutta englanniksi löytyy osoitteesta http://www.swedishbookreview.com/ . Skandinaavista kirjallisuutta voi hakea mm. Wikipediasta (vapaa Internet-tietosanakirja). Haku Googlesta hakusanoilla: skandinavian literature Wikipedia vie aloitussivulle, josta löytyvät linkit kunkin Pohjoismaan kirjallisuutta käsitteleviin artikkeleihin.

17 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.