Asun vakituisesti Virossa Saarenmaalla. Haluaisin lukea (lainata) suomenkielisiä kirjoja ebook (digimuodossa). Minulla ei ole Suomessa vakituista osoitetta…

Kysytty
16.12.2020

Asun vakituisesti Virossa Saarenmaalla. Haluaisin lukea (lainata) suomenkielisiä kirjoja ebook (digimuodossa). Minulla ei ole Suomessa vakituista osoitetta. Mitä minun tulisi tehdä että haaveeni onnistuisi. Kaikki asiat täältä Suomeen tai Suomesta tänne tuntuvat toimivan hienosti. Mikä olisi siis "kirjastonhoitajan" ratkaisu ongelmaani?

Vastaus

Vastattu
18.12.2020

Ikävä kyllä kirjastonhoitajalla ei ole ratkaisua tähän ongelmaan. Tässä aiempi vastaus palvelussa liittyen samaan asiaan:

"Suomalaisten kirjastojen e-kirjakokoelmat  ovat paikallisia, eli tietyn kirjastokimpan e-kirjakokoelmista voi lainata vain, jos on sen alueen kirjastokortti. Tietoa Suomen eri kirjastojen e-kirjoista löytyy kirjastot.fi-sivulta:

https://ekirjasto.kirjastot.fi/

Suunnitelmissa on valtakunnallinen e-kirjasto. Lisää tietoa tästä esim. STT info -sivustolta:

https://www.sttinfo.fi/tiedote/yhteista-suomalaista-e-kirjastoa-valmist…

Kirjastokortin saadakseen on käytävä henkilökohtaisesti jossakin alueen kirjastossa, ja yleensä kotiosoitteen on oltava Suomessa. Alla tietoa kirjastokortista esim. pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastojen käyttösäännöistä:

https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/Helmetkirjaston…

Eli valitettavasti suomalaisen kirjastokortin hankkiminen ja sen avulla e-kirjojen lukeminen ei onnistu. Jonkin verran on olemassa vapaasti käytössä olevia e-kirjoja. Niistä tietoa kirjastot.fi-sivulla:

https://ekirjasto-beta.kirjastot.fi/digikokoelma"

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?