Asun pysyvästi Norjassa ja olen Norjan kansalainen. Onko mitään mahdollisuutta päästä lukemaan e-kirjoja? Minulla on Norjalainen kirjastokortti. Vaimoni on…

Kysytty
6.12.2020

Hei!

Asun pysyvästi Norjassa ja olen Norjan kansalainen. Onko mitään mahdollisuutta päästä lukemaan e-kirjoja? Minulla on Norjalainen kirjastokortti.

Vaimoni on edelleen Suomen kansalainen, voiko hän saada suomalaisen kirjastokortin?

Vastaus

Vastattu
8.12.2020
Päivitetty
8.12.2020

Suomalaisten kirjastojen e-kirjakokoelmat  ovat paikallisia, eli tietyn kirjastokimpan e-kirjakokoelmista voi lainata vain, jos on sen alueen kirjastokortti. Tietoa Suomen eri kirjastojen e-kirjoista löytyy kirjastot.fi-sivulta:

https://ekirjasto.kirjastot.fi/

Suunnitelmissa on valtakunnallinen e-kirjasto. Lisää tietoa tästä esim. STT info -sivustolta:

https://www.sttinfo.fi/tiedote/yhteista-suomalaista-e-kirjastoa-valmist…

Kirjastokortin saadakseen on käytävä henkilökohtaisesti jossakin alueen kirjastossa, ja yleensä kotiosoitteen on oltava Suomessa. Alla tietoa kirjastokortista esim. pääkaupunkiseudun Helmet-kirjastojen käyttösäännöistä:

https://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Asiakkaana_kirjastossa/Helmetkirjaston…

Eli valitettavasti suomalaisen kirjastokortin hankkiminen ja sen avulla e-kirjojen lukeminen ei onnistu. Jonkin verran on olemassa vapaasti käytössä olevia e-kirjoja. Niistä tietoa kirjastot.fi-sivulla:

https://ekirjasto-beta.kirjastot.fi/digikokoelma

 

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentit

Jossakin tämän palvelun vastauksessa neuvottiin esim. Helmet-kirjastojen e-käyttöä haluavia (joille ei sovi pistäytyä Helmet-alueen kirjastossa korttia hankkimassa) sopimaan jonkun alueella asuvan tuttunsa kanssa hänen korttinsa "yhteiskäytöstä". Kortinhaltija toki takaa hyvän ystävänsä e-lainat - mikäli niissä on mitään takaamisen tarvetta. Kauempana asuva siis kirjautuisi verkkopalveluun "takaajansa" tunnuksilla.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.