Aikanaan ilmestynyt DVD boksina TV:ssäkin esitetty sarja: Elämän Suola; https://fi.wikipedia.org/wiki/El%C3%A4m%C3%A4n_suola Helmetin tietokannasta en sitä…

Kysytty
14.8.2018

Aikanaan ilmestynyt DVD boksina TV:ssäkin esitetty sarja: Elämän Suola; https://fi.wikipedia.org/wiki/El%C3%A4m%C3%A4n_suola Helmetin tietokannasta en sitä ainakaan löydä?
Voisiko sitä saada lainattua jostain muusta kirjastosta Suomesta? Ja jos niin miten? Saisiko silloin tätä kautta välitettyä kyseistä pyyntöä sinne kaukolainauksen puolelle - vai miten minun tulee menetellä ?

Vastaus

Vastattu
14.8.2018
Päivitetty
14.8.2018

Tämä sarja löytyy neljänä kahden DVD-levyn boksina Turun ja Tampereen kirjastojärjestelmistä, mutta ei tosiaan HelMetistä. Kaukopalvelupyynnön voi tehdä verkossa (http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kaukopalvelu/Kaukopalv…), mutta kun tässä on neljä boksia, täytyy jokaisesta tehdä erillinen pyyntö. Lomakkeeseen laitetaan ensin omat tiedot, sitten alemmasta tiedot siitä, mitä tavaraa pyydetään. Nyt on kuitenkin niin, että Vaski-kirjastot ovat vasta tämän tilanneet ja Tampereen Piki-kirjastossa on melkein 10 varausta. Saattaa hyvin olla, etteivät edes anna tätä kaukolainaksi, koska on niin paljon varauksia.

Sen sijaan kannattaa tehdä HelMet-kirjaston sisällä hankintaehdotus (http://www.helmet.fi/fi-FI/Info/Hankintaehdotus). Siinä riittää, kun kirjoittaa sarjan nimen, aineistolajin DVD ja sitten mainitsee perusteluissa, että kyseinen sarja on saatavana ja että se on hankittu Vaski- ja Piki-kirjastoihin, mutta ei vielä HelMetiin. On mahdollista, että se on joka tapauksessa HelMetiinkin tulossa, mutta aina on hyvä olla aktiivinen. Ja jos ei malta odottaa, nämä boksit voi myös ostaa itselleen varsin edullisesti. Esimerkiksi Discshop ja CDON tarjoavat jokaisen boksin hintaan 19,95 euroa, mutta jälkimmäisellä on myynnissä myös kaikki jaksot sisältävä boksi hintaan 39,95 eli halvalla. Boksit 3 ja 4 sekä tämä kaikki sisältävä boksi eivät ole vielä ilmestyneet.

Heikki Poroila

0 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä se kysymyslomakkeen kautta.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.