1. Miten saan ystäväni lähettämään Kambodzasta tavaraa ilman tullia, tulli lähetti minulle laskun tavaroista mitkä olen saanut lahjaksi? Onko tämä kohtelu…

Kysytty
18.6.2012

1. Miten saan ystäväni lähettämään Kambodzasta tavaraa ilman tullia, tulli lähetti minulle laskun tavaroista mitkä olen saanut lahjaksi? Onko tämä kohtelu oikein?

2. Entä jos ostan itselleni tavarat lomamatkallani ja muut lähettävät ne minulle jälkeenpäin?

Vastaus

Vastattu
19.6.2012
Päivitetty
19.6.2012

Tullimaksut koskevat tietyissä tapauksissa myös lahjoja. Tullin kotisivuilla kerrotaan, että yksityishenkilöiden toisilleen lähettämät tavanomaiset lahjat ovat verottomia 45 euron arvoon asti. Lisäksi verottomuuteen vaikuttavat lahjan sisältö ja lähetyksen tilapäinen ja epäkaupallinen luonne. Tarkempi erittely löytyy täältä:
http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/lahjat_ulkomailta/lahjat_EUn_ulkopu….
Lisätietoa verollisista lahjoista: http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/lahjat_ulkomailta/verolliset_lahjat….

Tullin Ohjeita matkustajille -esitteessä kerrotaan, että EU:n ulkopuolelta saa tuoda omaan käyttöönsä hankkimiaan tuotteita lento- ja meriliikenteen matkustajana tullitta ja veroitta enintään 430 euron arvosta. Muun liikenteen matkustajille enimmäisraja on 300 euroa. Alkoholi- ja tupakkatuotteita sekä polttoaineita koskevat lisäksi omat rajoituksensa. Esite kertoo edelleen: "Henkilökohtaisina pidetään myös matkatavaroita, jotka saapuvat myöhemmin. Ne ovat tullittomia, jos ne eivät ylitä ko. arvorajaa ja jos matkustaja esittää selvityksen siitä, että kuljetuksesta vastaava yritys oli matkustajan lähtöhetkellä rekisteröinyt tavarat mukana seuraaviksi matkatavaroiksi." (http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/julkaisut_ja_esitteet/Esitteet/tied…)

Neuvoa tulliasioissa kannattaa kysyä suoraan Tullilta joko nettisivujen kautta: http://www.tulli.fi/fi/yhteystiedot_ja_palaute/kysy_tullineuvonnasta.jsp tai puhelimitse numerosta 020 690 600 / Tullineuvonta.

3 ääntä
Oliko vastauksesta sinulle hyötyä?
Asiasanat
 
Haluatko jättää uuden kysymyksen? Lähetä kysymyksesi täältä.

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?