Hausjärvi

Hausjärveläisiä palvelee uusi kirjastoauto Fanny

Hausjärven uusi kirjastoauto Fanny lähti reitilleen 17.8. 2009. Fanny on järjestyksessä neljäs kirjastoauto Hausjärvellä. Fanny korvaa edellisen Oiva Aatoksen joka ehti palvella kuntalaisia 12 vuotta.

Uuden kirjastoauton alustana on Scania K 380 IB 4 x 2 ja siinä on Opticruise vaihteisto. Auton on valmistanut Kiitokori Oy. Auton pituus on 12 m ja paino n.18000 kg. Autoon mahtuu kerralla noin 5000 nidettä.

Autossa on mm. pysäkkiaikainen ilmastointi, mekaaninen invasilta, lisäkaukovalot ja takapyöriin suunnatut valonheittimet. Sisätiloissa on valmiudet asiakaspäätteelle.

Auton nimen ja ulkonäön on suunnitellut kirjastoauton henkilökunta. Auto nimettiin Hausjärven kunnallispolitiikassa pitkään vaikuttaneen Fanny Nummisen mukaan jonka kuolemasta tulee kuluneeksi tasan 30 vuotta. Autossa on lämpimät värisävyt niin kuin auringonlasku tai syksyn ruska. Idea väritykseen saatiin Hausjärven logosta ja vaakunasta. Sama väriteema toistuu myös auton sisätiloissa jossa vallitsee kodikas tunnelma. Kirjastoauton takaosassa olevan kirjaston logon on Hausjärven kirjastolle suunnitellut Erkki Tenhunen.

Fanny palvelee koulu- ja päiväkotipysäkeillä Hyvinkäällä sekä Hausjärvellä että myös haja-asutusalueilla oman kunnan alueella. Pysäkkejä on yhteensä 67 kpl.

Kirjastoauto aloitti toimintansa Hausjärvellä vuonna 1969, joten vuosi 2009 on samalla kirjastoautotoiminnan 40 v. juhlavuosi Hausjärvellä.

 Fanny