Keuruu

Pitkän odotuksen tulos

Keuruun kaupunki sai pitkän odotuksen ja väännön jälkeen uuden kirjastoauton alkuvuodesta 2007. Auto on järjestyksessä kolmas. Entinen ”Hilkka Hannele” olikin jo 18 vuotta palvellut ja remonttirahoja kului. Auto sai arvokkaat eläkepäivät iisalmelaisen perheen asuntoautona.

Uuden auton alusta on Scania L 94 IB 4x2. Kori on Kiitokori Oy:n Libris 2006. Korin kehärakenne on ruostumatonta, kuumasinkittyä teräsprofiilia.

TurboUrpo

Nimikilpailun ehdotuksista sivistyslautakunta valitsi nimen ”TurboUrpo”.

Siinä yhdistyvät oivaltavasti auton voimakas moottori sekä keuruulaisen kirjailijan Hannele Huovin satuhahmot.

Tekniset yksityiskohdat ovat kirjastoautonkuljettaja-virkailijan Reijo Kekkelin valitsemia. Sisustus on Reijo Kekkelin, Kiitokorin ja Eila Linnan yhteisneuvottelujen tulosta.

Auton ulkoasun on suunnitellut Kiitokorilla Leena Lindroos Eila Linnan luonnoksen pohjalta. Lähtökohtana oli keuruulainen luonto mäkineen, metsineen sekä Keurusselän aaltoineen.

Uutta palvelua

Uutena palveluna autoon hankittiin asiakkaille nettipääte. Tähän hankintaan saatiin opetusministeriön sähköisen asioinnin edistämisavustusta.

Kaksiviikkoiseen aikatauluun mahtuu 95 pysäkkiä, joista on ainoan kuljettaja-virkailijan selviydyttävä.

Auton luovutus- ja vihkiäistilaisuutta vietettiin sankan lumimyräkän vallitessa 2.2.2007. Kirjaston sisätiloissa aloitettu juhla huipentui ulkona juhlaroihujen valossa.

Teksti: Eila Linna, ktj. 
Kuvat: Teuvo Mujo

TurboUrpo