Kruunupyy

Kruunupyyn uusi kirjastoauto

Kruunupyyn uusi kirjastoauto vihittiin käyttöön 10.1.2011. Heti vihkiäisten jälkeen kirjastoauto lähti ensimmäiselle reitilleen. Kirjastoauto on järjestyksessä kolmas kirjastoauto Kruunupyyssä, jossa kirjastoautotoiminta aloitettiin vuonna 1977. Edellinen auto palveli kuntalaisia 20 vuotta. Kirjastoauton kuljettajana jatkaa Johan Haga, joka on toiminut kirjastoautokuljettajana Kruunupyyssä vuodesta 1989 lähtien.

Uuden kirjastoauton alusta on Scania K 360 IB 4 x 2 ja siinä on 7-vaihteinen vaihteisto, malli GR875. Korin malli on Kiitokorin Libris. Auton pituus on 12 m ja paino n.18000 kg. Autoon mahtuu kerralla noin 3500 nidettä.

Autossa on mm. pysäkkiaikainen ilmastointi ja takapyöriin suunnatut valonheittimet. Sisätiloissa on tulostin, TV ja DVD sekä valmiudet asiakaspäätteelle. Lisäksi löytyy vetosuoja lainaustiskin alla sekä ulosvedettävä putoamis-suoja rapussa.

Auton ulkonäön on suunnitellut kirjaston henkilökunta. Lähtökohtana olivat Kruunupyyn vaakunan värit punainen ja kulta; pohjavärinä valittiin Oyster white. Sisätiloissa hallitsee lämmin pyökinväristä puuta sekä siniharmaa sävy tekstiileissä ja maalatuissa yksityiskohdissa.

Kirjastoauto palvelee koulu- ja päiväkotipysäkeillä sekä haja-asutusalueilla Kruunupyyssä. Pysäkkejä on yhteensä 68 kpl. Sen lisäksi kirjastoauto toimii tärkeänä yhteyslenkkinä Kruunupyyn kirjastojen välillä, luoden mahdollisuuksia nopeaan kuljetukseen mikä vuorostaan luo mahdollisuuksia sekä luetteloinnin keskittämiseen että hankintojen hajauttamiseen.

 

Kruunupyyn uusi kirjastoauto