Loppi

Lopen kolmas kirjastoauto

Edellinen kirjastoautomme, ”Lopen Uljas”, jäi ansaitulle eläkkeelle jouluna 2005. Uuden auton alustaksi valittiin Volvo B12M ja korivalmistajaksi Kiitokori Oy. Auto on ollut reitillä 9.1.2006 lähtien. Lopen kunnan lisäksi auto palvelee myös muutamalla pysäkillä Riihimäen ja Hyvinkään alueella.

Työskentelen autossa yksin, joten varustelun lisäksi suunnittelin myös auton sisä- ja ulkoasun. Tavoitteenani oli saada sisätiloista toimivammat varsinkin ruuhkaisilla koulupysäkeillä ja parantaa työergonomiaa, värityksessä hain pirteyttä ja ajattomuutta. Auton kylkitarroissa kulkee mukana Lopen kirjastoauton historia, tien puolella ensimmäinen kirjastoauto Sisu ja oven puolella toinen kirjastoauto ”Lopen Uljas”. Piirustukset tarroja varten toteutti media-assistentti Elina Pirinen.

Palaute on ollut myönteistä, lapset arvostavat lisääntyneitä istumapaikkoja ja auton lämpimyyttä. Myös värityksestä on pidetty, erään kommentin mukaan ”auto on kuin karamelli”.

Yleisöpääte sijoitettiin eteen ns. toiselle virkailijapaikalle, jolloin laitteet eivät vie hyllytilaa ja käyttäjän yksityisyys säilyy.

Muutaman kuukauden käyttökokemuksen jälkeen voin todeta, että kahta en vaihtaisi: I-shift–vaihteistoa ja tuulikaappia…!

Kirjastoautonkuljettaja-virkailija
Pirjo Maunula

Lopen kirjastoauto