Lahti

Lahti on saanut historiansa kuudennen kirjastoauton. Auton valmisti Lahden Autokori, joka ei ole aiemmin tehnyt kirjastoautoja. Ulkoseinien kuviot ja värit sekä sisäosien väripinnat suunnitteli Mainostuotanto Meteori ja ulkoseinien teippauksen toteutti BrandFactory. Kirjastoauton alusta on Volvo B12M Euro4-moottorilla ja automaattivaihteilla.

Hyllyt toteutettiin osittain siirrettävinä moduleina, joita autossa on 5 ja varastossa 7. Aineiston näkyvyyttä parantaa vino alahylly.  Lastinsiirtymäsuoja on tehty kahdella liukuovella. Erona vanhoihin autoihin on myös ikkuna, jonka lisää valoa ja tuo vaihtelua kirjahyllyseinään. Myös auton katto ja sen valaistus on toteutettu tyylillä. Autoon astumista helpottaa kahdet kaiteet. Oviaukossa on kaksi tuuliseinäkettä, jotka estävät vetoa sisätiloihin. 

Auto on 13 m pitkä ja painaa 18 tonnia. Sen sisäkorkeus on 218 cm ja korkeus kattoluukut avoinna noin 340 cm. Ilmastointia ei ole, mutta auton etuosassa molemmat sivuikkunat ovat avattavat. Katossa on kolme kattoluukkua.  Työtilat tehtiin mahdollisimman toimiviksi ja tilaviksi. Asiakkaille on lokakaarien päällä kaksi istuinta sekä alaslaskettava istuintaso lainauspöydän edessä. Komero vaatteille ja invertteri/akkuvaraajalle tehtiin niin pieni kuin mahdollista. 

Yleisvaikutelma autosta on ilmava ja kevyt. Ulkomaalaus korostaa kauniisti auton sulavia muotoja. Reittiajo alkaa 2.1.2007 ja sitten se on menoa.

Pegasos

Teksti: Merja Kalliomäki
Kuvat: Arja Vehniäinen ja Paavo Tomminen