Hamina

Haminan kaupunki sai Kirjasiepon tilalle Veikon. Auton luovutus oli Kiitokorilla perjantaina 2.12.05. Ensimmäiselle reitille lähdettiin keskiviikkona 7.12.05 iltavuoroon. Maanantaina Veikkoa oli käyty esittelemässä entisen Kymen läänin kirjastoautoväelle Kotkassa.

Auton alustan valmistaja on Volvo. Korin on valmistanut Kiitokori Oy. Ulkoasun on suunnitellut taiteilija Leena Karjalainen. Tarroituksen toteutti Roseprint Oy Haminasta.

Veikko palvelee Haminan lisäksi myös Virolahden ja Miehikkälän asukkaita. Pysäkkejä on Haminassa 62 kpl, Virolahdella 5 ja Miehikkälässä 3. Koko aineisto tulee Haminasta eli palvelu toimii ostopalvelusopimukseen perustuen.

Lainoja vuonna 2005 oli n. 75 000 kpl.

Hyllyjä on noin 100 m, joihin mahtuu 4000- 4500 kirjaa. Autossa on kaksi vaihdettavaa hyllykköä, joihin otetaan materiaalia asiakkaiden tarpeen mukaan esim. kouluajossa lasten ja nuorten kirjoja. Meillä on kaksi vaihtovaunua tallilla. Koulupysäkeillä palautetut kirjat menevät vaihtovaunuun, joka on sijoitettuna video/dvd kaapin eteen, koska videoita ei lainata koulupysäkeillä. Systeemi on erittäin toimiva, etenkin yksin työskennellessä.

Henkilökunta on ollut erittäin tyytyväinen autoon, hyvät ajo-ominaisuudet, lämpimyys näin talvella, ja I-Shift -vaihteisto sekä keskuspölynimuri ovat ansainneet erityiskiitoksen. Sivussa oleva lisäulkovalo on ollut tarpeen pimeillä kylillä valaisemaan tien penkkaa.

Helmikuussa 2006 saatiin yleisönetti toimintaan.

Veikossa on kopiointipalvelu asiakkaille. Kopiointi onnistuu monitoimilaitteella, jolla voi myös skannata.

”Aivan ihana!” on yleisin vastaus, kun kysytään, millainen on uusi auto.

Reija Piilola
Haminan kirjasto

Veikko