Tuusula

Tuusulan uusi kirjastoauto KIRRE ajoi ensimmäisen vuoronsa karkauspäivänä 29.1.2016.

Alusta on DAF XF Euro 6 440. Korin valmisti Conlog Group Oy. Ulkoasun suunnitteli graffititaiteilija Jouni Väänänen. Ulkoasun kilpailutti ja hyväksyi erillinen lautakunta. Kirjastoauton nimestä järjestettiin yleisöäänestys.

KIRRE (KIRjastoREkka) on monipuolinen nykyaikainen kirjastoauto. Säännöllinen kirjastotoiminta käsittää kaksi vuoroa päivässä viitenä päivänä viikossa. Pysäkkejä on noin 70. Autossa on datatykki, valkokangas ja hifi-luokan äänentoisto bassowoofereineen. Kierrämme koulujen lomien aikana päiväkodeissa näyttämässä lasten piirrettyjä. Kirjastoautossa voidaan myös järjestää esimerkiksi nuorisolle elokuva-, peli- tai musiikkivideoiltoja. Tunnelmaa saa aikaan säädettävällä valaistuksella ja spottivaloilla.

Alatason hyllyistä suurin osa on pyörällä liikkuvia helposti siirrettäviä moduulihyllyjä, joita voidaan siirtää autoon kuuluvalla inva/tavaranostimella. Esimerkiksi kun reitillemme kuuluu ruotsinkielinen alakoulu, vaihdamme kaksi moduulia aikuisten kirjallisuutta ruotsinkieliseen lastenaineistoon.

Osallistumme etenkin kesäisin kunnan eri alueilla järjestettäviin tapahtumiin. Tällöinkin tilaisuuteen sopivat videoesitykset pyörivät non-stoppina.

Autossa on asiakastietokone. Lainausautomaatille on tilavaraus. Asiakkaille autossa on takana kulmasohva sekä virkailijan pöydän vieressä istumapaikka. Kirjasto-osassa on pyörivä lehtiteline ja CD/DVD-teline. Kirressä on lattialämmitys ja ilmastointi.

Henkilökunnan työviihtyvyyttä edesauttaa keittiövarustus, WC ja sähköisesti korkeussäätyvät työskentelypöydät. Valaistussa ja lämmitettävässä helmakotelossa on kätevä kuljettaa kirjapaketit kouluille ja päiväkodeille. Sisällä on erillinen tiedotusnäyttö ja sivuovessa ulospäin näkyvä linjakilpi.

 

Tuusulan kirjastoauto Kirre