Pori

Porin uusi kirjastoauto lähti reitilleen 4.1.2016 aamupäivän vihkimistilaisuuden jälkeen. Auto on Porissa kuudes.

Alusta on Volvo B11R. Alustan hinta oli 90.950 euroa. Korin valmisti Kiitokori, Kiitokorin Libris. Korin hinta oli 277.680 euroa. Uutuutena alustassa on kaistavahti ja törmäystutka. Autossa on myös telematiikka-ohjelma.

Porin uudesta autosta löytyy myös invanostin, ilmalämpöpumppu, lattialämmitys koko autossa, moduulihyllyt (5+5), puiset vaihdettavat palautuslaatikot (2kpl), säädettävät työpöydät, videotykki, valkokangas, lasikatto pimennysverhoineen ja lainausautomaatti.

Porin uuden kirjastoauton ulkoasun suunnitteli taiteilija Päivi Hirsiaho Porin lastenkulttuurikeskuksesta kirjastoautolaisten alustavien toiveiden pohjalta. Haluttiin saada sadunomaisuutta autoon ja autosta selkeästi tunnistettava.

Porin Vähärauman alakoulun 5.-6. luokkien oppilaat olivat työstämässä työpajoissa eläinhahmoja taiteilijan kanssa. Taiteilija Päivi Hirsiaho antoi eläimille lopullisen muodon ja auto teipattiin Kiitokorilla.

Porin kirjastoauto palvelee kaupunkilaisia kahdessa vuorossa aamusta iltaan. Auton reittiin kuuluu n. 20 koulua ja  yli 30 päiväkotia ja ryhmistä. Koulupysäkit ovat aamupäivisin kuten paljon myös päiväkotipysäkkejä. Päiväkoteja ja vanhustentalopysäkkejä riittää vielä iltapäivälle. Iltaisin auto kiertää asuntoalueita ympäri Poria. Myös maaseutureittejä on Ahlaisten ja Norrmarkun suunnalla. Kirjastoautopysäkkejä Porin uudella kirjastoautolla on vuoden 2016 alussa 114.

Eija Ahonen

Porin kirjastoauto