Iitti

Iitin kirjastoauto otettiin käyttöön 9.1.2017. Kirjastoauto on malliltaan Volvo B11R alustalle rakennettu Kiitokori Libris. Kori on suoraseinäinen. Uusiin varusteisiin kuuluu mm.  sähköhydraulinen pyörätuolinostin, plyysiverhoiltu takasohva, sähköisesti korkeussäädettävä virkailijapöytä, pyörivä kuvakirjateline, led-valaistus, videotykki ja valkokangas. Ohjaamo on mahdollista muokata äänieristetyksi vastaanottotilaksi vaihtamalla toisen matkustajapenkin tilalle pöytä ja kääntämällä tuolit vastakkain. Kirjastoauto maksoi kokonaisuudessaan noin 360 000 euroa.

Kirjastoauton väristä kysyttiin mielipidettä asiakaskyselyn yhteydessä. Väriksi valikoitui kuntalaisten toiveiden perusteella kirkas ja näkyvä vaalean vihreä. Kirjastoauton nimestä ja ulkoasusta järjestettiin huiman suosion saaneet kilpailut. Iitin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta valitsi ehdotuksista nimen Hiisi, joka viittaa Hiidenvuoreen ja yhteisön keskuspaikkaan sekä tässä tapauksessa myös ystävällismieliseen taruolentoon. Nimeä ehdotti Maria Kokkonen. Ulkoasuehdotuksista lautakunta valitsi jatkojalostukseen Niina Sirparannan suunnitteleman ehdotuksen, johon on kuvattu hymyilevä Hiidenvuori ja Iitin kirjaston siluetti.

Kirjastoauto Hiisi palvelee kattavasti Iitin kunnan alueella. Helmikuun 2017 alusta kirjastoauton aikataulusta on kolme maanantai-iltaa kuussa varattu yhteistyössä eri tahojen kanssa tuotettaville monitoimipalveluille. Toistaiseksi kirjastoautolla on viety mm. nuorisopalveluita, liikuntaneuvontaa, kansallispukuja, tietotekniikkaopastusta ja satutunteja eri puolille Iittiä. Lähitulevaisuudessa kyytiin on tulossa lisäksi ainakin verohallinnon sähköisten palvelujen opastusta, kunnan kyläkoordinaattori, paikallisia yhdistyksiä ja kirjailijavieraita.

Iitin kirjastoauto, heleänvihreä väri, alareunaan maalattu tie ja Hiidenvuori.