Espoo

Kirjastoautomme Välkky saapui meille joulukuussa 2012. Käyttöön se otettiin helmikuun alussa 2013.

Auto on rakennettu Volvon rungon päälle ja korin on toteuttanut Kiitokori. Suunnittelusta on vastannut Aaltoyliopiston opiskelijat.

Espoon kirjastoauto on osa Espoon kaupungin kirjaston hakeutuvaa toimintaa johon kuuluu kirjastoauton lisäksi Puolarmetsän potilaskirjasto, logistiikka sekäkirjaston kotipalvelu, kotikirjasto Taika. Espoon kaupungin kirjasto taas on osa suurempaa Helmet kirjastoyhtymää joka kattaa alueen: Helsinki, Vantaa, Kauniainen ja Espoo.

Välkky on suunniteltu multimedia-autoksi ja se sisältää hyvin paljon uudenlaista tekniikkaa kuten taka- screenin jolta voidaan näyttää elokuvia ja muita videoita, sekä suuren Promethean kosketusnäyttöpöydän joka sisältää paljon hauskoja oppimiseen liittyviä sovelluksia.

Välkky kiertää aamupäivisin Espoon alueen kouluja ja päiväkoteja ja iltapäivisin se on erilaisissa tapahtumissa. Autossa on tähän asti järjestetty muun muassa kirjavinkkausta, elokuvailtapäiviä sekä satujumppaa. Kesällä Välkyn kanssa vierailtiin Ropeconissa sekä Finnconissa.

Kuvia löytyy lisää tämän linkin takaa.----> http://www.flickr.com/photos/kirjastoauto_espoo/

Ja tässä linkki helmet sivullemme.-----> http://www.helmet.fi/fi-FI/Kirjastot_ja_palvelut/Kirjastoauto_Espoo

 Henri Virtanen

 

Välkky