Halti-tietokanta

Halti on FinELib-konsortiolle räätälöity kirjastojen työkalu e-aineistojen ja omien e-aineistotilausten hallintaan. Haltista voi etsiä tietoa kaikista FinELibin lisensioimista aineistoista ja saada apua Nelli-portaalin ylläpitoon.

Maakuntakirjastojen tunnukset

Kaikilla FinELibin jäsenorganisaatioilla on omat tunnukset Halti-tietokantaan. Maakuntakirjastot kirjautuvat Haltiin niille toimitetuilla adm- ja selailutunnuksilla osoitteessa https://halti.kansalliskirjasto.fi/login.php .

Kullakin maakuntakirjastolla on käytettävissään kahdenlaiset tunnukset. Adm-tunnuksilla kirjasto voi päivittää tietojaan. Selailutunnuksilla kirjasto pääsee katselemaan kaikkia tietoja, mutta ei tekemään muutoksia. Tunnukset on toimitettu kunkin maakuntakirjaston FinELib-yhteyshenkilölle.

Kirjastot.fi -tunnusten käyttö 

Yleiset kirjastot voivat kirjautua Haltiin kirjastot.fi -tunnuksilla osoitteessahttps://halti.kansalliskirjasto.fi/kirjastotfilogin.php . Kirjastot.fi -tunnuksilla kirjautuminen on tarkoitettu erityisesti muiden yleisten kirjastojen kuin maakuntakirjastojen käyttöön.

Kirjastot.fi-tunnuksilla kirjastot voivat selailla omia tietojaan ja tietoja kaikista FinELib-aineistoista. Kirjastot ylläpitävät Haltissa yhteystietojaan sekä yhteyshenkilöidensä tietoja ja IP-osoitteitaan. Kun yhteyshenkilöiden tiedot Haltissa ovat ajan tasalla, kirjasto saa FinELibistä kaikki tarvitsemansa viestit. IP-osoitteiden muutokset lähetetään Haltista kirjaston tilaamien FinELib-aineistojen kustantajille ja Nelli-portaaliin.

Kirjastot näkevät Haltissa myös kaikki aineistoilmoittautumiseen liittyvät tiedot kuten tarjoushinnat ja lehtilistat. Kirjastot.fi -tunnuksilla ei voi kuitenkaan ilmoittautua tilaajaksi aineistoihin, vaan ilmoittautuminen tapahtuu edelleen maakuntakirjastojen kautta.

Kuntaliitoskuntien tunnukset 

Kuntaliitoskunnille toimitetuilla Haltin adm-tunnuksilla kirjaudutaan osoitteessa: https://halti.kansalliskirjasto.fi/login.php. Näillä Haltin adm-tunnuksilla on samanlaiset oikeudet kuin kirjastot.fi-tunnuksilla.

Mistä apua ongelmatilanteissa? 

Mikäli KiFi-tunnuksilla kirjautumisessa on ongelmia, ota yhteyttä kirjastot.fi -toimitukseen (toimitus [at] kirjastot.fi ). Ilmoita asiasta myös Kirjastoverkkopalveluihin Leena Salmiselle (leena.salminen [at] helsinki.fi). Mikäli Haltin adm- tai selailutunnuksilla kirjautumisessa on ongelmia, ota yhteyttä finelibin palveluosoitteeseen: finelib [at] helsinki.fi.

Haltin kirjautumisosoite KiFi-tunnuksilla: https://halti.kansalliskirjasto.fi/kirjastotfilogin.php

Haltin kirjautumisosoite maakuntakirjastoille: https://halti.kansalliskirjasto.fi/login.php
 

Lisätietoja: 
Haltin wiki-sivulla http://wiki.helsinki.fi/display/FinELib/Halti
FinELibin sivuilla https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/palvelut