Ajankohtaista

• Seminaari Tekoäly tuli töihin! 23.5. Helsingissä, ohjelma ja ilmoittautuminen lähempänä tilaisuutta.
  • Koulutusyhteyshenkilöiden kokous Seinäjoella 14.5.
  • OKM/AVI/VAKE/AKE  - kokous Helsingissä 20.2. kokouksen muistio.
  • Koulutusyhteyshenkilöiden kokous Turussa 29.1, kokouksen muistio.
  • Koulutusten koordinointikokous 18.10 Pasilassa, kokouksen muistio.
  • AKE- ja VAKE- kirjastojen johtajien työpaja Tampereella 10.9, kokouksen muistio.
  • Digituen PTV-kuvauken pohjakuvausteksti on valmistunut. Ohjeet sen käytöstä oman kirjaston palvelujen kertomiseksi Suomi.fi:ssä löytyvät tästä Väestörekisterikeskuksen viestistä.
  • Kirjastot ja kehittäminen -sivukokonaisuuden rakentaminen on jatkuva prosessi. Nyt kaivataan tietoja alueellisista viestintäkanavista: blogeista, sivustoista, FB-ryhmistä, Youtube-kanavista ym., jotta voimme tuoda niiden linkit kaikkien löydettäväksi. Toimitatko tietoa plp@kirjastot.fi
  • Kehittämispäivä kaikille alueellista työtä tekeville järjestetään Pasilan kirjaston auditoriossa 6.9. klo 9 - 16. Päivän aiheina mm. etälähetykset, kansainvälinen viestintä ja monikielisen kirjaston palvelut, digitaalisen syrjäytymisen estäminen kirjastossa ja AKE-kirjastojen kuulumiset, sekä kirjastot ja tulevaisuus -teema.
  • Seuraava kehittämistehtävää hoitavien kirjastojen kokous on Lahdessa 23.5. Lahden kokouksen asialista.
  • Helsingin kaupunginkirjaston lausunto Auta-hankkeen Digituen toimintamalliehdotukseen.
  • Yleisten kirjastojen neuvosto on antanut lausunnon Digituen toimintamalliehdotukseen. Digituen toimintamalliehdotus on luettavissa Auta-hankkeen loppuraportista, joka löytyy hankkeen verkkosivuilta.
  • Kehittämistehtävää hoitavien kirjastojen seuraava kokous on Tampereella 22.2, Metson Pihlaja-salissa. Lisää tietoa kokouksen aiheista asialistalla.