Haastattelut

Palstalla julkaistaan kirjastojen ja musiikin leikkauspinnan kannalta mielenkiintoisia haastatteluja.

Timo Alanen - kepakkomies Tampereelta

Timo AlanenTampereen kaupunginkirjaston musiikkiosastolla on jo 20 vuoden ajan vaikuttanut kirjastonhoitajana Timo Alanen. Asiakkaat ovat oppineet luottamaan Timon palveluun erityisesti kaikissa kitaroihin ja kitaramusiikkiin sekä jazziin liittyvissä asioissa. "Onkos se mies nyt paikalla" tai tuttavallisemmin "Missäs Timo on" kuulee usein kysyttävän, kun Timoa ei näy neuvontatiskin ääressä. Ei mikään ihme, sillä Timo on myös oikea muusikko: hän säveltää ja sovittaa ja soittaa sekä itsensä kanssa että yhtyeessä, jonka jäsenet asuvat eri mantereilla, eivätkä ole koskaan tavanneet toisiaan!
                    Lue lisää.

Outi Kytömäki

Outi KytömäkiYlöjärven kirjastossa pari viimeistä vuotta on ollut yhtä muutosta. Ensin uuden kirjaston suunnittelua, sitten muuton järjestelyä ja lopulta sopeutumista uuden Leijaksi nimetyn kirjaston hulppeisiin tiloihin ja sitä mukaa radikaalisti muuttuneisiin työkäytäntöihin. Intervalli uteli erikoiskirjastonhoitaja Outi Kytömäen kuulumisia. Outi harmittelee musiikkikirjastotyön ajoittaista latistumista kuivaharjoitteluksi. Silti: kirjasto on yhä se paras mahdollinen työpaikka.
Lue lisää.

 

Anja Nikamaa

Anja NikamaaViitasaaren kirjastossa on pohdittu musiikkikirjastotyön vaatimuksia oikein urakalla, kun on mietitty mitä odotetaan uudelta kirjaston musiikkipalveluista vastaavalta virkailijalta. Haastateltavana Viitasaaren kirjastotoimenjohtaja Anja Nikamaa.
Lue lisää.

 

 

Raimo Eurasto

Raimo EurastoColossus-lehteä, komearaamista progressiivisen rockin äänenkannattajaa, julkaisee Colossus ry. Yhdistyksen toiminnasta ja etenkin lehdestä kertoilee hallituksen jäsen Raimo Eurasto. Haastattelu on julkaistu myös Intervalli-lehden numerossa 4/2002, kysymykset Pentti Ronkanen.
Lue lisää.


 

Kyösti Mäkelä

Kyösti MäkeläHaastattelusarjan ensimmäisessä osassa esitellään Kyösti Mäkelä, musiikkikirjastotyöhön monipuolisesti vaikuttava Jyväskylän kaupunginkirjaston osastonjohtaja. Mäkelän mielestä musiikkikirjastojen asema Suomessa on kansainvälisesti arvioituna kohtuullisen hyvä. Toisaalta "meidän kirjakeskeisessä kirjastokulttuurissamme voitaisiin painopisteitä arvioida toisinkin: musiikin harrastus on lisääntynyt samaan aikaan, kun lukemisharrastus on vastaavasti hiipunut eikä tarjontaan verrattuna meillä ole lähellekään oikeansuhteisia resursseja".
                    Lue lisää.