Vanhainkodista Simunanrannaksi - muistelua vanhustenhoidon vaiheista Seinäjoella

Seinäjoen vanhin vanhainkoti, Simunanranta, otti vastaan ensimmäiset asukkaansa vuonna 1954. Simunanranta viettää 60-vuotisjuhliaan 31.03.2014. Juhlassa julkaistaan myös kirja Vanhainkodista Simunanrannaksi.

Kirja kertoo vanhustenhuollon ja -hoidon vaiheista Seinäjoella. Parinkymmenen muistelijan ja noin kymmenen kirjoittajan tekstit luovat kuvaa vanhainkodin elämästä: arjesta ja juhlasta 1950-luvulta 1990-luvulle. Kirja on työyhteisön muisteluteos ja jo sen vuoksi poikkeuksellinen, mutta myös merkittävä pala historiaa.

Todellisuus ja muistelu esiintyvät kirjassa sulassa sovussa. Lukija pääsee kokemaan yhteisellä matkalla niin huumoria kuin koskettavia muistojakin. Kirjan sisältöä kuvaa oivallisesti kahden vanhuksen keskustelun kantava ajatus: "Ei ole väliä minne mennään, kunhan ollaan ajoissa perillä."

Kallioniemi, Marja, Anja Keskinen, Helena Koskinen & Marjatta Mäkelä (toim.) (2014). Vanhainkodista Simunanrannaksi - muistelua vanhustenhoidon vaiheista Seinäjoella. Kurikka: Valmiixi. 152 s. ISBN 978-952-5965-17-9 (B5-koko, sid., liepeellinen, sis. yli 70 valokuvaa, lehtileikettä tai muuta kuvaa).

Luokitus: UDK 364-053.9, YKL 37.232

Asiasanat: vanhukset, vanhustenhuolto, vanhustenhuoltolaitokset, vanhainkodit, vanhustyö, vanhustyöntekijät, kunnat, Seinäjoki, paikallishistoriat

Tekstejä kirjasta ja kirjan teemoista: http://www.valmiixi.fi/search/label/vanhustenhuolto

Lisätiedot: BTJ Kirjo 9/2014 ja sähköinen kuvastomme 1/2014 kirjastoille. Kirja on saatavilla myös kirjakauppojen ja Kirjavälityksen kautta.

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?