Tuuli Rannikon uutuuskirja Savuverho

Kesän kirjauutuuksia on Tuuli Rannikon Savuverho (Gummerus), joka on nyt kirjakaupoissa. Savuverhossa mediamaailman voittajat ja häviäjät pelaavat armotonta peliään, jossa panoksina ovat viime kädessä kokonainenlehti-imperiumi ja oma henki.

Murhatutkimus naistenlehtien värikkäässä maailmassa johdattaa vakuutusetsivä Jenni Talven vallanhaluisten ja juonitteluun taipuvaistenihmisten syvimpiin salaisuuksiin. Savuverhossa kostonhalu, katkerat vääryydet ja ansaitsematon kunnia ovat osa arkipäivää ihmisille, joidenainoana päämääränä on paikka huipulla.

"...Jenni heräsi siihen, että voimakas räjähdys vavahdutti tienoota ja kirkas, valkoinen valo tuntui repivän pimeän yön kappaleiksi. Räjähdystä seurasi pelottava hiljaisuus..."

Jenni Talvi on luennoimassa naistenlehti Amandan toimittajille turvallisuudestaKemiössä sijaitsevassa koulutuskeskuksessa. Tärkeä tilaisuus muuttuu murhatutkimukseksi, kun lehtikeisarin auto lentää pommin räjäyttämänä ilmaan.

Räjähdyksessä kuollut kaunis toimittaja ei ollut kaikkien suosiossa, mutta oliko pommi sittenkään tarkoitettu hänelle?

Tapausta saapuu tutkimaan värikäs rikosylikomisario Rinne Turusta. Jennitaipuu lehtikeisari Tarmo Merimaan pyyntöön ruveta setvimään vyyhteä hänen lukuunsa. Merimaa epäilee, että pommi olikin asetettu hänen päänsä menoksi.

Kaiken keskellä Jenni on yksin ja ilman minkäänlaista turvaverkkoa, kun hän kohtaa elämänsä tähän asti vaikeimman asian. Ja sitten tapahtuu toinen murha.

Tuuli Rannikko

Juuriltaan turkulainen varatuomari Tuuli Rannikko toimi ennen kirjailijanuraansa pankki- ja finanssialan johtotehtävissä Helsingissä, Tukholmassa ja Lontoossa. Tuuli Rannikon kirjoittamisen tukipisteinä ovat nykyään Lontoo,Cannes ja Turun saaristo.

Savuverho on Tuuli Rannikon yhdeksäs romaani. Aikaisemmat teokset ovat:Päivällisvieraat (1986), Lumihotelli (1988), Pitsihuvila (1991), Valtapeli (2000),Raharuhtinas (2001), Umpikuja (2002), Vauhtisokeat (2003) ja Murhasalonki(2004). Lisäksi hän on julkaissut kaksi novellia, Rakkaudesta taiteeseen (2002)ja Omantunnon hinta (2005).

Lisätietoja kirjailijan kotisivuilta: tuuli.rannikko.monsite.wanadoo.frKirjailijan sähköposti: tuuli.rannikko@wanadoo.frArvostelukappale- ja kuvapyynnöt: nina.avarre@gummerus.fiGummerus, puh (09) 5843 0207.

Score: 0

Kommentoi vastausta

Ei muotoiluja

  • Sallitut HTML-tagit: <i> <b> <s>
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.
  • Verkko- ja sähköpostiosoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.

Mikä on tuttu lemmikkieläin, joka syö hiiriä?